Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Ministar Milošević prisustvovao otvaranju 50. Medjunarodnog sajma poljoprivrede u Sloveniji

Saopštenje: Ministar Milošević prisustvovao otvaranju  50. Medjunarodnog sajma poljoprivrede  u Sloveniji
Datum objave: 27.08.2012 12:51 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministar Tarzan Milošević boravio je u dvodnevnoj posjeti Republici Sloveniji, 24. i 25. avgusta, povodom otvaranja 50. Medjunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambrene industrije “AGRA” u Gornjoj Radgoni, Slovenija.

Sajam je otvorio predsjednik Republike Slovenije gospodin Danilo Tirk.

Sajmu su prisustvovali ministri poljorpivrede zemalja regiona koji su se sastali sa predsjednikom Tirkom, sa kojim su razgovarali o posljedicama suše koja je zahvatila cijeli region i razmatrali na koji način se te posljedice mogu ublažiti.

MPRR

Takodje, ministar Milošević je imao bilateralni sastanak i sa g-dinom Francom Bogovičem, ministrom poljoprivrede i životne sredine Republike Slovenije. Tokom sastanka ministri su razmjenili mišljenja o mogućnosima unaprijeđenja saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, veterine I fitosanitarne politike. Ministri su se saglasili da između Crne Gore i Republike Slovenije postoji veliki potencijal za saradnju i da u narednom periodu treba raditi na osmišljavanju projektata u obostranu korist. Ministar Milošević se zahvalio na podršci koju su do sada pružali slovenački eksperti u oblasti poljoprivrede i naglasio da će u narednom periodu, u procesu pregovora sa Evropskom unijom, ta podrška biti još intezivnija.

Ministar Milošević uputio je poziv ministru poljoprivrede Slovenije i njegovim saradnicima kao i potencijalnim investitorima da posjete Crnu Goru.