Manja slova Veća slova RSS
>

Prezentovan II Javni poziv za MIDAS-GEF grantove za poljoprivredno ekološke mjere, u Žabljaku i Pljevljima

Prezentovan II Javni poziv za MIDAS-GEF grantove za poljoprivredno ekološke mjere, u Žabljaku i Pljevljima
Datum objave: 11.07.2012 16:01 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Tim Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji, Službe za selekciju stoke i MIDAS kancelarije, dana 11. jula u Pljevljima i na Žabljaku je održao prezentacije Drugog javnog poziva za MIDAS – GEF grantove, koji Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, zajedno sa Svjetskom bankom,  implementira u okviru MIDAS projekta ( Institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede Crne Gore). Ovaj poziv je objavljen 30. juna 2012., a rok za dostavljanje aplikacija je od 15 jula do 15 septembra 2012.

Radionica u Pljevljima je održana u sali Skupštine opštine Pljevlja. Na radionici je prisutvovalo preko 80 poljoprivrednih proizvođača iz pljevaljskog kraja. Radionicu je otvorio Igor Golubović pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, a savjetnici iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i zaposleni u republičkim savjetodavnim službama su predstavili ovaj program poljoprivrednim proizvođačima, tj. potencijalnim aplikantima, i pružili im savjete kako da na najbolji način pripreme aplikaciona dokumenta. Nakon predstavljanja programa, proizvođači su postavljali pitanja i njima je sve dodatno pojašnjeno i razjašnjeno, a sve u namjeri da pljevaljski poljoprivredni proizvođači uspješno apliciraju na Drugi javni poziv za MIDAS grantove, kao što je to bio slučaj kod Prvog poziva za MIDAS grantove (2011 godine).

Radionica na Žabljaku je održana u opštinskoj sali za sastanke, na kojoj je prisustvovalo preko 50 proizvođača iz durmitorskog kraja. Ovo područje je veoma interesantno za više vidova poljoprivredne proizvodnje, te stoga je Ministrstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, sa posebnim akcentom, predstavilo mjere koje su u okviru Drugog poziva pripremljene za poljoprivredne proizvođače. Osim kolega iz Ministarstva, prezentaciju je upotpunio i predstavnik Agro biznis centra sa Žabljaka koji pruža značajnu podršku poljoprivrednim proizvođačima iz ovog kraja.

MPRR MPRR