Manja slova Veća slova RSS
>

25.04.2012

Najava: Ministar Tarzan Milošević učestvovaće na sastanku ministara poljoprivrede zemalja članica Jadransko jonske inicijative u Beogradu, 26. aprila

Datum objave: 25.04.2012 09:16 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


 Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević  učestvovaće na sastanku Savjeta ministara poljoprivrede  Jadransko jonske inicijative  koji će biti održan u Beogradu, 26. aprila. Sastanak se održava u okviru predsjedavanja Republike Srbije ovom regionalnom inicijativom. Ministar Milošević  govoriće o značaju regionalne saradnje u oblasti  poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Glavne teme sastanka Savjeta ministara poljoprivrede zemalja članica Jadransko jonske inicijative u Beogradu će biti unapređenje oblasti saradnje u implementaciji politike ruralnog razvoja,  jačanje regionalne saradnje u cilju efikasnijeg apsorbovanja sredstava EU u pretpristupnom periodu zemalja koje su u procesu integracije u EU. Nakon sastanka biće usvojena i Deklaracija koja će obuhvatati sve važne zaključke sa sastanka.

Na konferenciji će prisustvovati ministri zemalja članica JJI, Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatska, Italije, Slovenije i Srbije.

Programom sastanka predviđeni su bilateralni susreti ministara poljoprivrede zemalja jugoistočne Evrope.