Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

24.04.2012

Саопштење:Министар Милошевић примио министра за развојну сарадњу и хуманитарне послове Великог Војводства Луксембурга Марие-Јосее Јакобс

Саопштење:Министар Милошевић примио  министра за развојну сарадњу и хуманитарне послове Великог Војводства Луксембурга Марие-Јосее Јакобс
Датум објаве: 24.04.2012 11:02 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министар пољопривреде и руралног развоја  Тарзан Милошевић  са сарадницима примио је данас министра за развојну сарадњу и хуманитарне послове Великог Војводства Луксембурга Марие-Јосее Јакобс.

 Министар Милошевић је захвалио Влади Луксембурга на подршци коју пружа Црној Гори у области пољопривреде и шумарства који се реализује посредством Владине агенције Луx Девелопментом.

 На састанку се разговарало о пројекту  „Развој шумарства у Црној Гори“ – ФОДЕМО пројекат, који помогао је Министарству пољопривреде и руралног развоја у реформи сектора шумарства и ЕУ пројекта „Подршка за изградњу капацитета у сектору шумарства“ којег имплементира Луx-Девелопмент преко ФОДЕМО канцеларије у Подгорици.

 Током састанка разговарало се о могућности продужетка наведеног пројекта до краја 2013. како би се реализовале све неопходне активности за одрживост постигнутих резултата.

Такође, министар Милошевић упознао је делегацију са могућностима за улагање у секторе руралног развоја, пољопривреде, водопривреде, прије свега о могућностима техниче подршке за системе заштите од поплава.

Јакобс је захвалила Министарству попљопривреде и руралног развоја на досадашњим успјешно реализованим пројектима и пренијела спремност њене Владе да настави са подршком Црној Гори  у области пољопривреде, руралног развоја, шумарства и водопривреде.

МПРР