Manja slova Veća slova RSS
>

24.04.2012

Saopštenje:Ministar Milošević primio ministra za razvojnu saradnju i humanitarne poslove Velikog Vojvodstva Luksemburga Marie-Josee Jakobs

Saopštenje:Ministar Milošević primio  ministra za razvojnu saradnju i humanitarne poslove Velikog Vojvodstva Luksemburga Marie-Josee Jakobs
Datum objave: 24.04.2012 11:02 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja  Tarzan Milošević  sa saradnicima primio je danas ministra za razvojnu saradnju i humanitarne poslove Velikog Vojvodstva Luksemburga Marie-Josee Jakobs.

 Ministar Milošević je zahvalio Vladi Luksemburga na podršci koju pruža Crnoj Gori u oblasti poljoprivrede i šumarstva koji se realizuje posredstvom Vladine agencije Lux Developmentom.

 Na sastanku se razgovaralo o projektu  „Razvoj šumarstva u Crnoj Gori“ – FODEMO projekat, koji pomogao je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja u reformi sektora šumarstva i EU projekta „Podrška za izgradnju kapaciteta u sektoru šumarstva“ kojeg implementira Lux-Development preko FODEMO kancelarije u Podgorici.

 Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnosti produžetka navedenog projekta do kraja 2013. kako bi se realizovale sve neophodne aktivnosti za održivost postignutih rezultata.

Takođe, ministar Milošević upoznao je delegaciju sa mogućnostima za ulaganje u sektore ruralnog razvoja, poljoprivrede, vodoprivrede, prije svega o mogućnostima tehniče podrške za sisteme zaštite od poplava.

Jakobs je zahvalila Ministarstvu popljoprivrede i ruralnog razvoja na dosadašnjim uspješno realizovanim projektima i prenijela spremnost njene Vlade da nastavi sa podrškom Crnoj Gori  u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i vodoprivrede.

MPRR