Manja slova Veća slova RSS
>

SAOPŠTENJE

Datum objave: 01.03.2012 13:15 | Autor: Larisa Miranović

Ispis Štampaj stranicu


Svi poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori koji se bave proizvodnjom u zaštićenom prostoru a koji su pretrpjeli štete u februarskim elementarnim nepogodama i koji zasnivaju proizvodnju mogu se javiti regionalnim centrima Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji i podnijeti zahtjev za refundaciju dijela troškova za nabavku krovne folije za prekrivanje svojih uništenih ili oštećenih plastenika.

 

Uz zahtjev za refundaciju dijela troškova je obavezno priložiti i dokaz - fiskalni račun o nabavljenoj krovnoj plastičnoj foliji.

 

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore će nakon izlaska na teren stručne službe evidentirati stvarne utroške količine folije i refundirati jednu trećinu troškova nabavke krovnih folija u cilju hitnog obnavljanja plasteničke proizvodnje i zasnivanja rane proizvodnje povrća kod poljoprivrednih proizvođača počevši od marta 2012.godine.

 

Ostale štete nastale po osnovu elementarnih nepogoda u Crnoj Gori biće predmet pažnje opština i njihovih komisija za procjenu šteta, kao i vladine komisije za elementarne nepogode, nakon sagledavanja svih posljedica koje su elementarne nepogode ostavile.