Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Konsultivni sastanak sa Franc Fišlerom, bivšim komesarom Evropske komisije za poljoprivredu, ruralni razvoj i ribarstvo

Datum objave: 23.01.2012 10:43 | Autor: Larisa Miranović

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u utorak, 24. januara organizuje konsultativni sastanak na kome će biti predstavljen dosadašnji rad na izradi IPARD programa za Crnu Goru i izazovi u pripremi za agrarnu politiku ruralnog razvoja koji očekuju Crnu Goru na putu ka EU. Na temu “Kako se pripremiti za članstvo u EU u poljoprivredi” govoriće g-din Franc Fišler, bivši komesar Evropske komisije za poljoprivredu, ruralni razvoj i ribarstvo u periodu od 1995. do 2005. godine koji je značajno je uticao na izradu Zajedničke agrarne politike Evropske unije dajući poseban naglasak politici ruralnog razvoja.

Sastanak će otvoriti g-din Tarzan Milošević, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja i NJ.E. Leopold Maurer, Ambasador Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Sastanak se organizuje u okviru Twinning projekta MN 08/IB/AG/01 “Podrška formiranju IPARD sistema programiranja i implementacije u Crnoj Gori” finansiranog od strane Evropske komisije.

Događaj će se održati u konferencijskoj Sali hotela City, sa početkom u 9 sati.

Nakon izlaganja predviđena su pitanja novinara.