Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević boravio u radnoj posjeti opštini Berane

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević boravio u radnoj posjeti opštini Berane
Datum objave: 08.12.2011 16:21 | Autor: Deniz Frljučkić

Ispis Štampaj stranicu


BiroMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević sa saradnicima boravio je juče, 7. decembra 2011. godine u radnoj posjeti opštini Berane.

Ministar Milošević se sastao sa predsjednikom Opštine Berane, g-dinom Vukom Golubovićem i saradnicima, kao i sa predstavnicima svih odborničkih klubova u Skupštini opštine Berane. Na odvojenim sastancima se razgovaralo o agrarnoj politici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, prezentiranan je rad na izradi Agrobudžeta za 2012. godinu, sa posebnim naglaskom na direktna plaćanja i mjere ruralnog razvoja, kao i o planovima Opštine Berane u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede. Analizirani su efekti mjera koje su tokom ove godine ministarstvo i Opština Berane sprovodili u cilju osnaživanja poljoprivredne proizvodnje i konstatovano je da je došlo do povećanja poljoprivredne proizvodnje uz značajno povećenje zasijanih površina, kao i da je povećano interesovanje za investiranje u poljoprivredna gazdinstva i preradu poljoprivrednih proizvoda u Beranama.

Na odvojenom sastanku sa poljoprivrednicima iz beranskog kraja u direktnoj komunikaciji sa ministrom Miloševićem, razgovaralo se o kreditnoj podršci poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, otkupu poljoprivrednih proizvoda, subvencijama, kao i o realizaciji MIDAS projekta i o poboljšanju ruralne infrastrukture.

Tokom radne posjete Beranama ministar Milošević je zajedno sa predsjednikom Opštine Berane i saradnicima posjetio uzorno domaćinstvo g-dina Zdravka Stankovića, poljoprivredog proizvođača u Vinickoj. Posjeta opštini Berane je završena sastankom u Mjesnom centru Petnjica, gdje je glavna tema bilo vodosnabdijevanje 7 mjesnih zajednica Bihorskog kraja i rješavanju problema ruralne infrastrukture.

Kabinet ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja