Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О СЈЕМЕНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ БИЉА И НАЦРТ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О САДНОМ МАТЕРИЈАЛУ

Датум објаве: 01.07.2011 15:33 | Аутор: Дениз Фрључкић

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе је, на сједници одржаној 30. јуна 2011. године, на предлог Министарства пољопривреде и руралног развоја, утврдила:

  • Нацрт закона о измјенама и допунама закона о сјеменском материјалу пољопривредног биља;
  • Нацрт закона о измјенама и допунама закона о садном материјалу, с Програмом јавне расправе.

Нацрти Закона о измјенама и допунама Закона о сјеменском материјалу пољопривредног биља и Закона о измјенама и допунама Закона о садном материјалу даљи су допринос интеграцијским процесима, односно одраз су потребе усклађивања прописа из фитосанитарне области. Приликом њиховог конципирања, која су настала као резултат поступка даљег усклађивања у процесу приступања Црне Горе ЕУ, водило се рачуна и о обезбјеђивања правне основе за израду подзаконских аката у овим областима чиме ће  се прецизније уредити област сјеменског и садног материјала.

Јавна расправа ће трајати 45 дана од датума објављивања текста Нацрта закона о измјенама и допунама закона о сјеменском материјалу пољопривредног биља и Нацрта закона о измјенама и допунама закона о садном материјалу на сајту Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Јавна расправа се организује на сљедећи начин: путем сајта Министарства и у форми  регионалних округлих  стола који ће се организовати:

 у Бијелом Пољу 20. јула 2011. године, скупштинска сала Општине Бијело Поље, са почетком у 11х;

у Бару 25. јула 2011 године,  Центар за субтропске културе, са почетком у 11х;

 у Подгорици  28. јула 2011. године, Фитосанитарна управа, са почетком у 11х.

Министарство пољопривреде и руралног развоја позива сва стручна и заинтересована лица да узму учешће у јавној расправи и допринесу квалитету ових закона.

Сви заинтересовани могу своја мишљења, примједбе и сугестије доставити у писаној или електронској форми на адресу Министарства:

 

Министарство пољопривреде и руралног развоја

Римски трг 46

81000 Подгорица

фаx: 020/ 234 306

е-маил: сунцица.бољевиц@мпр.гов.ме, фитосанитарнауправацг@т-цом.ме


Овдје можете преузети:

Нацрт Закона о измјенама и допунама закона о сјеменском материјалу пољопривредног биља

Нацрт Закон о измјенама и допунама закона о садноном материјалу