Manja slova Veća slova RSS
>

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti opštini Danilovgrad

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti opštini Danilovgrad
Datum objave: 24.06.2011 16:34 | Autor: Mirko Lješević

Ispis Štampaj stranicu


MPRR

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević sa saradnicima boravio je danas, 24.06.2011. godine, u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad u okviru koje se sastao sa predsjednikom Opštine Danilovgrad, g-dinom Branislavom Đuranovićem i sa rukovodećom strukturom Opštine.

 

Posebna pažnja posvećena je aktuelnim temama razvoja u ovoj Opštini u oblasti vodoprivrede, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

 

Ministar Tarzan Milošević je kazao da je jako zadovoljan današnjom posjetom i svim pozitivnim stvarima koje je Opština Danilovgrad uradila na razvoju poljoprivrede i vodoprivrede. On je kazao da je sagledao rješenja iz Strateškog plana razvoja opštine 2011 – 2017 godine i da je jako zadovoljan i što je opština Danilovgrad iskoristila komparativne prednosti koje joj pruža geografski položaj. Ambicije Ministarstva su da se poboljša kvalitet života u ruralnom području, poboljšati vodovodnu i putnu infrastrukturu i izgradnju solarnih uređaja. Siguran je da saradnju sa opštinom Danilovgrad može da intenzivira i kroz kreditnu podršku koju omogućavaju kroz MIDAS projekat, a na taj način pripremiti teren znanjem kako u narednim godinama povlačiti sredstva iz V komponente IPA fondova koja se odnosi na ruralni razvoj – rekao je ministar Milošević. Prilikom posjete plasteničkoj proizvodnji Buda Brajovića u mjestu Jelenak, nadomak Danilovgrada, uvjeren je da ima ozbiljnih poljoprivrednih proizvođača i da Ministarstvo poljoprivrede ima obavezu pomoći tim proizvođačima u otkupu poljoprivrednih proizvoda, kao i segmentu podrške investicijama uz korišćenje kreditno garantnih šema i podršku investicijama od 50% uloženih sredstava.