Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Школски програм

29.11.2019.

Потпредсједник Симовић: Удруженим напорима допринијећемо развоју здравих прехрамбених и других навика наше дјеце

Потпредсједник Симовић: Удруженим напорима допринијећемо развоју здравих прехрамбених и других навика наше дјеце „Црна Гора је суочена са забрињавајућом епидемијом прекомјерне килаже и гојазности у популацији најмлађих чланова нашег друштва. За тај, али и све изазове и циљеве од значаја за цијело друштво, најбољи одговори су сарадња и заједништво свих сегмената друштва у проналажењу рјешења“, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић отварајући конференцију о националном и мултисекторском дијалогу на тему “Програм - воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе - пут здравих навика и бољег здравља од раног дјетињства”.

28.11.2019.

Министарство пољопривреде и СЗО организују национални дијалог на тему Програма воћа, поврћа, млијека и млијечних производа за школе

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја и Свјетске здравствене организације, у петак, 29. новембра, одржаће се национални, мултисекторски дијалог на тему “Програм - воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе - пут здравих навика и бољег здравља од раног дјетињства”.

27.11.2019.

Школски програм Министарства пољопривреде: Након мљечних производа, у подјелу здравих оброка укључено и воће

Школски програм Министарства пољопривреде: Након мљечних производа, у подјелу здравих оброка укључено и воће

Кроз Програм воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе, чију реализацију је започело Министарство пољопривреде и руралног развоја у циљу побољшања прехрамбених навика дјеце у Црној Гори, ове седмице кренула је испорука воћа.

07.11.2019.

Школски програм Министарства пољопривреде: Здрав оброк данас подијељен и дјеци у Беранама

Школски програм Министарства пољопривреде: Здрав оброк данас подијељен и дјеци у Беранама

Дјеца у беранским школама „Вук Караџић“, Вукашин Радуновић“ и „Радомир Митровић“, данас су добили прву испоруку здравих оброка у оквиру Програма воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе.

05.11.2019.

Министарство пољопривреде почело реализацију Програма – воће, поврће и млијеко за школе, Симовић: Улажемо у здравље наше дјеце и њихову будућност

Министарство пољопривреде почело реализацију Програма – воће, поврће и млијеко за школе,  Симовић: Улажемо у здравље наше дјеце и њихову будућност

Министарство пољопривреде и руралног развоја започело је данас реализацију Програма воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе, који има за циљ побољшање прехрамбених навика дјеце и промоцију здравих стилова живота код најмлађих генерација.

04.11.2019.

Министарство пољопривреде почиње реализацију Школског програма: Сјутра креће подјела бесплатних здравих оброка за дјецу

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у уторак, 5. новембра, почиње са подјелом бесплатних здравих оброка дјеци у основним школама, кроз Програм воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе.

01.11.2019.

Јавни позив за расподјелу увозних преферецијалних квота дефинисаних ССП-ом

На основу члана 33 став 7 Закона о уређењу тржишта пољопривредних производа („Службени лист ЦГ“ бр. 51/17), а у вези са чланом 3 Правилника о поступку и условима за расподјелу преференцијалних царинских квота за увоз пољопривредних производа („Службени лист ЦГ“ бр. 2/19), Министарство пољопривреде и руралног развоја о б ј а в љ у ј е

25.09.2019.

Подршка здравим прехрамбеним навикама дјеце у школама

Подршка здравим прехрамбеним навикама дјеце у школама

Министарство пољопривреде и руралног развоја, како је и најавило, започеће у овој 2019/2020 школској години реализацију Програма - Шеме за школе који подразумијева бесплатну подјелу воћа, поврћа, млијека и мљечних производа дјеци у школама, са циљем побољшања прехрамбених навика и промоције здравих стилова живота код најмлађих.

25.09.2019.

ЈАВНИ ПОЗИВ за произвођаче и добављаче који су заинтересовани за учешће у Програму воће, поврће, млијеко и млијечни производи за школе, за школску 2019/20 годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и буџетском линијом 1.4.1 – Програм интервенција на тржишту и Одлуком бр. 320-1335/19-1 од 20. септембра 2019. године, објављује Јавни позив за добављаче и произвођаче заинтересоване за учешће у Програму воће, поврће, млијеко и млијечни производи за школе. Програм интервенција на тржишту обухвата мјере које се уводе ради стабилизације тржишта и посебне програме подршке за одређене производе, какав је „Програм воће, поврће, млијеко и млијечни производи за школе“, који прије свега има за циљ стварање здравих прехрамбених навика код дјеце. Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.