Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину
Датум објаве: 20.03.2017 11:28 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2017. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину.

Неправилно складиштење стајњака у сточарској производњи има негативан утицај на стање земљишта, воде и ваздуха, те је у циљу адекватног уређења економског дворишта и спречавања негативних ефеката на животну средину, Министарство обезбиједило подршку за изградњу и/или реконструкцију објеката (базена) за складиштење стајског ђубрива или набавку специјализованих танкова за лагеровање стајњака, као и набавку опреме за изђубравање из шталских објеката (скипер, греда и сл.).

Подршка Министарства износи 60 одсто укупне вриједности инвестиције.

За подршку по овом јавном позиву могу конкурисати сва пољопривредна газдинства газдинства која, у тренутку подношења захтјева за подршку по овом Јавном позиву, посједују најмање 5 условних грла (50 оваца, 50 коза, 5 крава/бикова, 10 јуница) регистрованих у регистру за идентификацију и обиљежавање животиња, док у Регистру пољопривредних газдинстава морају бити регистровани најкасније до 15. септембра 2017. године.

Рок за подношење Захтјева за одобравање пројекта је 15. септембар 2017. године. У случају ранијег утрошка средстава, јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и захтјев за додјелу подршке налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.


Овдје можете преузети:

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину.

ЗАХТЈЕВ ЗА ОДОБРАВАЊЕ ПРОЈЕКТА - УПРАВЉАЊЕ СТАЈСКИМ ЂУБРИВОМ - 2017

ЗАХТЈЕВ ЗА ОДОБРАВАЊЕ ПЛАЦ´АЊА - УПРАВЉАЊЕ СТАЈСКИМ ЂУБРИВОМ - 2017.