Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

За набавку апарата за мужу и опреме за хлађење млијека подршка до 5.000 еура

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2017. годину
Датум објаве: 17.03.2017 17:36 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2017. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2017. годину.

Кроз овај Јавни позив пољопривредни произвођачи могу набавити набавити апарате за мужу са пулсатором, опрему за хлађење млијека, средстава за контролу присуства соматских ћелија и средстава за дезинфекцију вимена прије и послије муже и остварити подршку до 5.000€.

Подршка Министарства износи 60 одсто укупне вриједности инвестиције.

За подршку по овом Јавном позиву могу конкурисати сва пољопривредна газдинства која се баве производњом млијека и млијеко предају регистрованим мљекарама и сирарама, као и она која се баве производњом мљечних производа или су остварили подршку Министарства за набавку приплодних грла преко јавног позива за унапређење сточног фонда за 2015, 2016 и 2017. годину, МИДАС 4 или неког од ИПАРД лике јавних позива, док у Регистру пољопривредних газдинстава морају бити регистровани најкасније до 30. септембра 2017. године.

Рок за подношење Захтјева за додјелу подршке је 30. септембар 2017. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и Захтјев за додјелу подршке налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.


Овдје можете преузети:

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2017. годину

ЗАХТЈЕВ ЗА ДОДЈЕЛУ ПОДРШКЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА СИРОВОГ МЛИЈЕКА ЗА 2017. ГОДИНУ