Manja slova Veća slova RSS
>

Poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada predstavljene mjere Agrobudžeta za 2017. godinu

Poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada predstavljene mjere Agrobudžeta za 2017. godinu
Datum objave: 02.02.2017 18:17 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Danilovgrad danas je održana prezentacija Agrobudžeta za 2017. godinu.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i saradnici savjetodavnih službi informisali su poljoprivrednike sa vrstama podrške, kao i investicijama koje se podržavaju, visini podrške, potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje podrške, kao i načinu podnošenja zahtjeva za podršku.

Posebna pažnja bila je posvećena novim mjerama i novinama u odnosu na prethodnu godinu, koje imaju za cilj da dodatno stimulišu razvoj crnogorske poljoprivrede.

Predstavljanje ovogodišnjeg Agrobudžeta bila je prilika da se proizvođači podsjete na obavezu da se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kako bi ostvarili pravo na podršku.

Poljoprivredni proizvođači, njih 62 koliko ih je bilo prisutno, izrazili su zainteresovanost gotovo za sve mjere podrške. Od predstavnika Ministarstva dobili su odgovore na sva danas postavljena pitanja i ohrabrenje da u daljoj komunikaciji rade zajedno, kako bi se pravovremeno informisali i savjetovali i lakše i uspješnije iskoristili sredstva predviđena Agrobudžetom za 2017. godinu.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja