Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

10.02.2017.

Почела реализација ИПА пројекта “Јачање контроле и управљања у рибарству”

Циљ је да се кроз пројекат, вриједан 450.000 еура, оснажи и унаприједи информациони систем, као и да се обучи администрација, рибарска инспекција, научници и рибари за коришћење информационих технологија у сврху ефикасније контроле и једноставнијег извјештавања и управљања рибарским сектором у Црној Гори.

19.10.2016.

Листа кандидата НВО за члана радне групе за израду Нацрта Закона о морском рибарству и марикултури

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство пољопривреде и руралног развоја, објављује

27.09.2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о морском рибарству и марикултури

Министарство пољопривреде и руралног развоја позива невладине организације, које имају утврђене дјелатности и циљеве у области морског рибарства, да предложе кандидата/кињу за члана радне групе за припрему Предлога закона о морском рибарству и марикултури.

14.09.2016.

Процедура се мора испоштовати

Не значи да даном подношења захтјева Министарство може по аутоматизму да изврши исплату средстава. Постоји процедура која није везана за изборе, већ за поштовање закона. Зато нијесмо спремни на било какве уцјене...

27.07.2016.

Едукативна кампања за очување шкољки прстаца

Едукативна кампања за очување шкољки прстаца

У циљу очувања природне камените обале, која је посљедњих година угрожена масовним и несавјесним сакупљањем шкољки прстаца (Литхопхага литхопхага), Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Институтом за биологију мора из Котора, покреће интензивнију едукацију јавности о значају заштите камените обале црногорског приморја. Главни циљ ове иницијативе је потреба да се што више људи упозна са штетом која се чини сакупљањем прстаца и подигне свијест, да се зарад сезонске зараде, угрожава опстанак једног важног ресурса, а заједно са њим уништава и станиште, које је уједно и станиште великог броја других организама.

08.07.2016.

Реаговање МПРР на тврдње Велибора Ивановића у недјељнику „Монитор“

Таман смо помислили ђе нестаде чоек, кад се опет из иностранства, са великих даљина које лако савладава као власник туристичке агенције, кроз “Монитор” јави чувени Велибор Ивановић, звани Вељо (водити рачуна при изговору, у питању је меко “љ”). Откуд Вељо сад? Па да, изборна је година! Зато се Вељо појавио. Није Вељо дош’о да би ловио у мутном, нити да би својим поштењем засјенио Црногорце, него да би стао у ред обмањивача јавности и пар мјесеци пред изборе окачио етикете тамо ђе су му рекли. А шапнуо му мало и “Монитор”, онако ко да неће, да би ваљало да се огласи.

14.06.2016.

Основано Национално удружење професионалних рибара у морском рибарству

Основано Национално удружење професионалних рибара у морском рибарству

Црна Гора је добила прво Национално удружење професионалних морских рибара које окупља чланове четири рибарска удружења са подручја Бара, Улциња и Херцег Новог. Оснивање националне организације рибара која би ујединила црногорске професионалне рибаре на путу развоја овог сектора иницирао је прије три године доскорашњи министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић.

09.06.2016.

Јавни оглас за издавање дозвола за велики и мали привредни риболов

Министарство пољопривреде и руралног развоја поништава Јавни оглас за издавање дозвола за обављање великог и малог привредног риболова у риболовном мору Црне Горе.

29.04.2016.

Главне поруке Министарске конференција о управљању рибарством у Медитерану

Главне поруке Министарске конференција о управљању рибарством у Медитерану

„Вријеме је за заједничко дјеловање како би се осигурала дугорочна будућност сектора рибарства, будући да се око 93% рибљег фонда у Медитерану претјерано искориштава“, казао је европски комесар за заштиту животне средине, поморска питања и рибарство, Кармену Вела на Министарској конференцији о управљању рибарством на Медитерану, која је окупила делегације из преко двадесет земаља, као и представнике разних међународних институција.

27.04.2016.

У Бриселу се одржава Министарска конференција о управљању рибарством у Медитерану

У Бриселу се одржава Министарска конференција о управљању рибарством у Медитерану

Црну Гору треба изузети од мјера ЕУ за регулацију морског рибарства које се огледају у смањењу рибарске флоте и броја риболовних дана, поручио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић учесницима данашње Министарске конференције о управљању рибарством у Медитерану која се одржава у Бриселу, у организацији Генералне комисије за рибарство.