Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

14.03.2019.

Рибарима представлљена подршка из Агробуџета: Значајно већа средства за интензивнији развој рибарства

Рибарима представлљена подршка из Агробуџета: Значајно већа средства за интензивнији развој рибарства Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја протекле седмице су заинтересованим професионалним рибарима представили мјере Агробуџета за 2019. годину, које се односе на модернизацију професионалне риболовне флоте.

07.03.2019.

Представници земаља Медитерана у Подгорици разговарали на тему унапређења малог обалног риболова

Представници земаља Медитерана у Подгорици разговарали на тему унапређења малог обалног риболова

Мали обални риболов је од изузетног значаја за рибарство Црне Горе и осталих земаља Медитерана, јер има значајан удио у сектору рибарства и представља дио традиционалног и културног насљеђа, као и потенцијал за даљи развој рибарства и локалне економије. Стога су на нивоу земаља Медитерана покренуте интензивне активности на очувању и доно[ењу мјера за унапређење малог обалног риболова.

05.03.2019.

Радна група ГФЦМ за мали обални риболов одржаће састанак у Подгорици

Црна Гора ће 6. и 7. марта 2019. године бити домаћин Радне групе Генералне комисије за рибарство Медитерана (ГФЦМ) за мали обални риболов.

04.03.2019.

Рибарима у Улцињу и Бару представиће јавне позиве за подршку рибарству кроз Агробуџет

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја представиће Агробуџет за 2019. годину и расписане јавне позиве за модернизацију професионалне риболовне флоте и то:

25.02.2019.

Презентација Агробуџета, подршка у области марикултуре

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја представиће Агробуџет за 2019. годину и Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре узгајивачима рибе и шкољака са мора.

25.02.2019.

Презентација Агробуџета, подршка у области слатководне аквакултуре

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја представиће Агробуџет за 2019. годину, Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре, као и буџетску линију – Директна плаћања у аквакултури узгајивачима рибе из централног и сјеверног региона Црне Горе.

20.02.2019.

Црногорским рибарима и узгајивачима бесповратна подршка за инвестиције

Црногорским рибарима и узгајивачима бесповратна подршка за инвестиције

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас пет јавних позива за додјелу бесповратне подршке развоју сектора морског рибарства, марикултуре и слатководне аквакултуре.

20.02.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине за 2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине за 2019.

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и програмом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.3. Модернизација професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову (пловила до 10 м ЛОА), објавило је Јавни позив за додјелу подршке модернизацији професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине.

20.02.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов пелагичних ресурса за 2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  за улов пелагичних ресурса за 2019.

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и програмом Б-1. Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1 Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.2. Модернизација професионалне риболовне флоте за улов пелагичних ресурса, објављује Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов пелагичних ресурса.

20.02.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса за 2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  за улов демерзалних ресурса за 2019.

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и програмом Б-1. Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.1. Модернизација професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса.