Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

19.07.2018.

Представљање резултата ИПА пројекта у рибарству

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав, у петак, 20. јула, у Котору, представиће резултате и значај ИПА пројекта „Јачање контроле и управљања у рибарству” за унапређење тог сектора.

17.07.2018.

Одржан други радни састанак поводом реализације БЛУЕ ЛАНД пројекта

Одржан други радни састанак поводом реализације БЛУЕ ЛАНД пројекта

Партнери на Пројекту БЛУЕ ЛАНД који реализују Црна Гора, Италија и Албанија, у области рибарства, с циљем успостављања заједничког модела управљања приобалним и морским биодиверзитетом, његове заштите и одрживог коришћења, одржали су други радни састанак у Порто Музеју Трицасе, Италија

19.06.2018.

Размјена искуства са Словенијом у циљу развоја сектора морског рибарства

Размјена искуства са Словенијом у циљу развоја сектора морског рибарства

Искуства Словеније у области морског рибарства, у дијелу институционалног развоја у периоду приступања ЕУ, а посебно на плану спрјечавања нелегалног риболова, значајно је за Црну Гору која је интензивирала активности на успостављању и јачању институција, у циљу развоју овог сектора.

14.05.2018.

Црна Гора, Италија и Албанија покренули заједнички пројекат у рибарству – „БЛУЕ ЛАНД“

Црна Гора, Италија и Албанија покренули заједнички пројекат у рибарству – „БЛУЕ ЛАНД“

Црна Гора, Албанија и Италија покренули су пројекат у области рибарства, с циљем успостављања заједничког модела управљања приобалним и морским биодиверзитетом, његове заштите и одрживог коришћења.

04.05.2018.

Наставак акције против нелегалних риболоваца: Појачаће се контрола на мору, језерима и ријекама

Наставак акције против нелегалних риболоваца: Појачаће се контрола на мору, језерима и ријекама

У циљу наставка активности на сузбијању нелегалног риболова, надлежни органи ће у сусрет и током туристичке сезоне појачати контролу на мору, ријекама и језерима, али и друге активности на том плану.

03.05.2018.

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству

Нацрт закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи, представљен је заинтересованим странама, на округлим столовима који су прошле седмице одржани у Бару и Котору.

16.04.2018.

Представници Црне Горе учествовали на састанку ГФЦМ на тему управљања рерусима на Медитерану

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали су прошле седмице у Загребу састанку који је организовала Генерална комисија за рибарство у Медитерану на тему евалуације стратегије управљања у Јадрану.

12.04.2018.

Позив за достављање захтјева за директна плаћања у аквакултури за 2018. годину

У циљу подршке узгајивачима слатководне рибе и унапређења сектора аквакултуре, Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом 2018. године, започело је са директним плаћањима у аквакултури.

11.04.2018.

Позив на јавну расправу о Нацрту закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и држаној помоћи у рибарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује позив грађанима, научним и стручним институцијама, државним органима, општинама, удружењима професионалних рибара и узгајивача рибе и шкољака, политичким странкама, синдикатима, невладиним организацијама, међународним организацијама, медијима и другим заинтересованим органима, организацијама, удружењима и појединцима да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос разматрању Нацрта закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи у рибарству и аквакултури.

08.03.2018.

Најава: Потпредсједник Владе Милутин Симовић отвориће прву Рибљу пијацу у Улцињу

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић боравиће у петак, 9. марта, у радној посјети Улцињу. Том приликом потпредсједник Симовић, заједно са амбасадором Краљевине Норвешке у Београду Њ.Е. Арне Санес Бјорнстадом, као и предсједником Општине Улцињ Назифом Цунгуом, свечано ће отворити прву Рибљу пијацу у Улцињу.