Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

17.03.2019.

Почеле обуке за рибочуваре: Заједно у циљу очувања рибљих ресурса

Почеле обуке за рибочуваре: Заједно у циљу очувања рибљих ресурса У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја – Директората за рибарство током викенда у Подгорици је одржана прва у низу планираних обука за рибочуваре, са циљем унапређења капацитета и ефикаснијег заједничког дјеловања на заштити рибљег фонда и биодиверзитета слатководних ресурса.

15.03.2019.

Најава: Министарство пољопривреде организује обуку за рибочуваре

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја, у суботу, 16. марта, у Подгорици ће се одржати обука за рибочуваре.

14.03.2019.

Рибарима представлљена подршка из Агробуџета: Значајно већа средства за интензивнији развој рибарства

Рибарима представлљена подршка из Агробуџета: Значајно већа средства за интензивнији развој рибарства

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја протекле седмице су заинтересованим професионалним рибарима представили мјере Агробуџета за 2019. годину, које се односе на модернизацију професионалне риболовне флоте.

07.03.2019.

Представници земаља Медитерана у Подгорици разговарали на тему унапређења малог обалног риболова

Представници земаља Медитерана у Подгорици разговарали на тему унапређења малог обалног риболова

Мали обални риболов је од изузетног значаја за рибарство Црне Горе и осталих земаља Медитерана, јер има значајан удио у сектору рибарства и представља дио традиционалног и културног насљеђа, као и потенцијал за даљи развој рибарства и локалне економије. Стога су на нивоу земаља Медитерана покренуте интензивне активности на очувању и доно[ењу мјера за унапређење малог обалног риболова.

05.03.2019.

Радна група ГФЦМ за мали обални риболов одржаће састанак у Подгорици

Црна Гора ће 6. и 7. марта 2019. године бити домаћин Радне групе Генералне комисије за рибарство Медитерана (ГФЦМ) за мали обални риболов.

04.03.2019.

Рибарима у Улцињу и Бару представиће јавне позиве за подршку рибарству кроз Агробуџет

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја представиће Агробуџет за 2019. годину и расписане јавне позиве за модернизацију професионалне риболовне флоте и то:

25.02.2019.

Презентација Агробуџета, подршка у области марикултуре

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја представиће Агробуџет за 2019. годину и Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре узгајивачима рибе и шкољака са мора.

25.02.2019.

Презентација Агробуџета, подршка у области слатководне аквакултуре

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја представиће Агробуџет за 2019. годину, Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре, као и буџетску линију – Директна плаћања у аквакултури узгајивачима рибе из централног и сјеверног региона Црне Горе.

20.02.2019.

Црногорским рибарима и узгајивачима бесповратна подршка за инвестиције

Црногорским рибарима и узгајивачима бесповратна подршка за инвестиције

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас пет јавних позива за додјелу бесповратне подршке развоју сектора морског рибарства, марикултуре и слатководне аквакултуре.

20.02.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине за 2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине за 2019.

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и програмом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.3. Модернизација професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову (пловила до 10 м ЛОА), објавило је Јавни позив за додјелу подршке модернизацији професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине.