Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

19.02.2020.

Сектор рибарства ове године има још снажнију подршку

Сектор рибарства ове године има још снажнију подршку Тренд раста подршке сектору рибарства настављен је и у овој години. У поређењу са прошлом годином подршка је повећана 44% на укупно 2,24 милиона...

19.02.2020.

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре

Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре, у складу са Агробуџетом за 2020. годину и програмом Б-2. Подршка развоју сектора слатководног рибарства и аквакултуре.

19.02.2020.

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре

Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре, у складу са Агробуџетом за 2020. годину и програмом Б-1.

19.02.2020.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2020. годину и програмом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.3. Модернизација професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову (пловила до 10 м дужине преко свега - ЛОА), објавило је Јавни позив за додјелу подршке модернизацији професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине.

19.02.2020.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов пелагичних ресурса

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  за улов пелагичних ресурса

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2020. годину и програмом Б-1. Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.2. Модернизација професионалне риболовне флоте за улов пелагичних ресурса, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов пелагичних ресурса.

19.02.2020.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  за улов демерзалних ресурса

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2020. годину и програмом Б-1. Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.1. Модернизација професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте за улов демерзалних ресурса.

03.02.2020.

Оглас за тематског експерта за подршку администрацији Црне Горе у имплементацији Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР)

Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе, у складу са Споразумом о подршци бр. ЦЦИ 2017ЦЕ160АТ160 потписаном између Црне Горе и Европске комисије, а ради обезбјеђивања подршке координатору првог стуба - Плави раст у активностима на спровођењу Стратегије за Јадранско- јонски регион (ЕУСАИР), позива заинтересоване кандидате да се пријаве

29.01.2020.

Укида се риболовни забран на Скадарском језеру, по препоруци ПМФ-а: Дијалог дао резултат

Министарство пољопривреде и руралног развоја укинуло је данас привремени риболовни забран на подручју Скадарског језера, након што је од Природно – математичког факултета Универзитета ЦГ, као надлежне научне институције, стигло мишљење да не постоји ризик од прелова рибе због висине водостаја.

22.01.2020.

Представници Министарства пољопривреде примили привредне рибаре са Скадарског језера, Дијалогом до могућег рјешења

Излазећи у сусрет иницијативи привредних рибара са риболовног подручја националоног парка „Скадарско језеро“ у Министарству пољопривреде и руралног развоја данас је одржан састанак са десет представника привредних рибара.

21.01.2020.

Обавјештење о увођењу риболовног забрана на риболовном подручју „Скадарско језеро“ због ниског водостаја

Министараство пољопривреде и руралног развоја, на основу Наредбе о риболовним забранима, ловостају и минималним величинама риба и других водених организама испод којих је забрањен улов, обавјештава јавност да се од 21. јануара 2020. године на риболовном подручју “Скадарско језеро” забрањује улов свих врста риба и других водених организама до побољшања хидролошких прилика.