Manja slova Veća slova RSS

Ribarstvo

29.04.2016.

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu „Vrijeme je za zajedničko djelovanje kako bi se osigurala dugoročna budućnost sektora ribarstva, budući da se oko 93% ribljeg fonda u Mediteranu pretjerano iskorištava“, kazao je evropski komesar za zaštitu životne sredine, pomorska pitanja i ribarstvo, Karmenu Vela na Ministarskoj konferenciji o upravljanju ribarstvom na Mediteranu, koja je okupila delegacije iz preko dvadeset zemalja, kao i predstavnike raznih međunarodnih institucija.

27.04.2016.

U Briselu se održava Ministarska konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

U Briselu se održava Ministarska konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Crnu Goru treba izuzeti od mjera EU za regulaciju morskog ribarstva koje se ogledaju u smanjenju ribarske flote i broja ribolovnih dana, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učesnicima današnje Ministarske konferencije o upravljanju ribarstvom u Mediteranu koja se održava u Briselu, u organizaciji Generalne komisije za ribarstvo.

24.04.2016.

Profesionalni ribari iz Crne Gore zadovoljni studijskom posjetom Italiji

Profesionalni ribari iz Crne Gore zadovoljni studijskom posjetom Italiji

Profesionalni ribari iz Crne Gore tokom trodnevnog boravka u studijskoj posjeti Italiji imali s priliku da se upoznaju sa načinom na koji se njihove italijanske kolege bave izlovom sitne plave ribe i tune. Iskustvo italijanskih ribara potvrdilo je da su ključne pretpostavke uspješnog ribolova moderni brodovi, savremeni alati, organizovana udruženja, poštovanje standarda bezbjednosti hrane, ali i bolja promocija važnosti ribe u ishrani u cilju povećanja potrošnje.

23.04.2016.

Ministar Ivanović obišao profesionalne ribare u barskoj marini

Ministar Ivanović obišao profesionalne ribare u barskoj marini

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom radne posjete Baru obišao je ribarsku flotu u barskoj marini gdje je razgovarao sa profesionalnim ribarima o mogućnostima unapređenja njihove djelatnosti, problemima sa kojima se suočavaju u radu i ogrančavajućim faktorima za razvoj ribarstva u Crnoj Gori.

17.04.2016.

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede Italije grupa crnogorskih profesionalnih ribara koji se bave malim obalnim ribolovom otputovala je danas u studijsku posjetu u Napulj. Studijska posjeta predviđena je u periodu od 17- 20 aprila 2016. godine. Osnovni cilj posjete je upoznavanje sa načinom obavljanja ove djelatnosti u Italiji.

26.03.2016.

Predstavljen Agrobudžet u opštinama Rožaje i Petnjica

Predstavljen Agrobudžet u opštinama Rožaje i Petnjica

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavilo je predstavljanje Agrobudžeta za 2016. godinu,prezentacijama u opštinama Rožaje I Petnjica.

10.03.2016.

Najava: O mjerama podrške razgovaraće sa poljoprivrednim proizvođačima iz Bara i Ulcinja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. marta, prezentaciju mjera podrške iz Agrobudžeta za 2016. godinu, za proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom B.2 Podrška razvoju sektora slatkovodnog ribarstva i slatkovodne akvakulture, mjera B-2.2.1 objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2016. godinu.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2016. Godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i i programom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjerom B-1.2. Unapeđivanje sektora marikulture, budžetskom linijom B-1.2.1. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2016. godinu.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta školjki od predatora za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i programom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjerom B-1.2. Unapeđivanje sektora marikulture, budžetskom linijom B-1.2.2. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta školjki od predatora za 2016. godinu.