Manja slova Veća slova RSS

Ribarstvo

02.03.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa

Javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i programom B-1. Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture.

10.02.2017.

Počela realizacija IPA projekta “Jačanje kontrole i upravljanja u ribarstvu”

Cilj je da se kroz projekat, vrijedan 450.000 eura, osnaži i unaprijedi informacioni sistem, kao i da se obuči administracija, ribarska inspekcija, naučnici i ribari za korišćenje informacionih tehnologija u svrhu efikasnije kontrole i jednostavnijeg izvještavanja i upravljanja ribarskim sektorom u Crnoj Gori.

19.10.2016.

Lista kandidata NVO za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje

27.09.2016.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti morskog ribarstva, da predlože kandidata/kinju za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o morskom ribarstvu i marikulturi.

14.09.2016.

Procedura se mora ispoštovati

Ne znači da danom podnošenja zahtjeva Ministarstvo može po automatizmu da izvrši isplatu sredstava. Postoji procedura koja nije vezana za izbore, već za poštovanje zakona. Zato nijesmo spremni na bilo kakve ucjene...

27.07.2016.

Edukativna kampanja za očuvanje školjki prstaca

Edukativna kampanja za očuvanje školjki prstaca

U cilju očuvanja prirodne kamenite obale, koja je posljednjih godina ugrožena masovnim i nesavjesnim sakupljanjem školjki prstaca (Lithophaga lithophaga), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Institutom za biologiju mora iz Kotora, pokreće intenzivniju edukaciju javnosti o značaju zaštite kamenite obale crnogorskog primorja. Glavni cilj ove inicijative je potreba da se što više ljudi upozna sa štetom koja se čini sakupljanjem prstaca i podigne svijest, da se zarad sezonske zarade, ugrožava opstanak jednog važnog resursa, a zajedno sa njim uništava i stanište, koje je ujedno i stanište velikog broja drugih organizama.

08.07.2016.

Reagovanje MPRR na tvrdnje Velibora Ivanovića u nedjeljniku „Monitor“

Taman smo pomislili đe nestade čoek, kad se opet iz inostranstva, sa velikih daljina koje lako savladava kao vlasnik turističke agencije, kroz “Monitor” javi čuveni Velibor Ivanović, zvani Veljo (voditi računa pri izgovoru, u pitanju je meko “lj”). Otkud Veljo sad? Pa da, izborna je godina! Zato se Veljo pojavio. Nije Veljo doš’o da bi lovio u mutnom, niti da bi svojim poštenjem zasjenio Crnogorce, nego da bi stao u red obmanjivača javnosti i par mjeseci pred izbore okačio etikete tamo đe su mu rekli. A šapnuo mu malo i “Monitor”, onako ko da neće, da bi valjalo da se oglasi.

14.06.2016.

Osnovano Nacionalno udruženje profesionalnih ribara u morskom ribarstvu

Osnovano Nacionalno udruženje profesionalnih ribara u morskom ribarstvu

Crna Gora je dobila prvo Nacionalno udruženje profesionalnih morskih ribara koje okuplja članove četiri ribarska udruženja sa područja Bara, Ulcinja i Herceg Novog. Osnivanje nacionalne organizacije ribara koja bi ujedinila crnogorske profesionalne ribare na putu razvoja ovog sektora inicirao je prije tri godine doskorašnji ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović.

09.06.2016.

Javni oglas za izdavanje dozvola za veliki i mali privredni ribolov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poništava Javni oglas za izdavanje dozvola za obavljanje velikog i malog privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore.

29.04.2016.

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Glavne poruke Ministarske konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

„Vrijeme je za zajedničko djelovanje kako bi se osigurala dugoročna budućnost sektora ribarstva, budući da se oko 93% ribljeg fonda u Mediteranu pretjerano iskorištava“, kazao je evropski komesar za zaštitu životne sredine, pomorska pitanja i ribarstvo, Karmenu Vela na Ministarskoj konferenciji o upravljanju ribarstvom na Mediteranu, koja je okupila delegacije iz preko dvadeset zemalja, kao i predstavnike raznih međunarodnih institucija.