Manja slova Veća slova RSS

Ribarstvo

24.04.2016.

Profesionalni ribari iz Crne Gore zadovoljni studijskom posjetom Italiji

Profesionalni ribari iz Crne Gore zadovoljni studijskom posjetom Italiji Profesionalni ribari iz Crne Gore tokom trodnevnog boravka u studijskoj posjeti Italiji imali s priliku da se upoznaju sa načinom na koji se njihove italijanske kolege bave izlovom sitne plave ribe i tune. Iskustvo italijanskih ribara potvrdilo je da su ključne pretpostavke uspješnog ribolova moderni brodovi, savremeni alati, organizovana udruženja, poštovanje standarda bezbjednosti hrane, ali i bolja promocija važnosti ribe u ishrani u cilju povećanja potrošnje.

23.04.2016.

Ministar Ivanović obišao profesionalne ribare u barskoj marini

Ministar Ivanović obišao profesionalne ribare u barskoj marini

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom radne posjete Baru obišao je ribarsku flotu u barskoj marini gdje je razgovarao sa profesionalnim ribarima o mogućnostima unapređenja njihove djelatnosti, problemima sa kojima se suočavaju u radu i ogrančavajućim faktorima za razvoj ribarstva u Crnoj Gori.

17.04.2016.

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Crnogorski profesionalni ribari otputovali u studijsku posjetu u Italiju

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede Italije grupa crnogorskih profesionalnih ribara koji se bave malim obalnim ribolovom otputovala je danas u studijsku posjetu u Napulj. Studijska posjeta predviđena je u periodu od 17- 20 aprila 2016. godine. Osnovni cilj posjete je upoznavanje sa načinom obavljanja ove djelatnosti u Italiji.

26.03.2016.

Predstavljen Agrobudžet u opštinama Rožaje i Petnjica

Predstavljen Agrobudžet u opštinama Rožaje i Petnjica

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavilo je predstavljanje Agrobudžeta za 2016. godinu,prezentacijama u opštinama Rožaje I Petnjica.

10.03.2016.

Najava: O mjerama podrške razgovaraće sa poljoprivrednim proizvođačima iz Bara i Ulcinja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. marta, prezentaciju mjera podrške iz Agrobudžeta za 2016. godinu, za proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom B.2 Podrška razvoju sektora slatkovodnog ribarstva i slatkovodne akvakulture, mjera B-2.2.1 objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2016. godinu.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2016. Godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i i programom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjerom B-1.2. Unapeđivanje sektora marikulture, budžetskom linijom B-1.2.1. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2016. godinu.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta školjki od predatora za 2016. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i programom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjerom B-1.2. Unapeđivanje sektora marikulture, budžetskom linijom B-1.2.2. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta školjki od predatora za 2016. godinu.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju ribarske flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m LOA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.3, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju ribarske flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m LOA.

02.03.2016.

Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih resursa

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, Mjera B.1.1.2, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribarske flote za ulov pelagičnih resursa.