Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

04.05.2018.

Наставак акције против нелегалних риболоваца: Појачаће се контрола на мору, језерима и ријекама

Наставак акције против нелегалних риболоваца: Појачаће се контрола на мору, језерима и ријекама У циљу наставка активности на сузбијању нелегалног риболова, надлежни органи ће у сусрет и током туристичке сезоне појачати контролу на мору, ријекама и језерима, али и друге активности на том плану.

03.05.2018.

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству

Нацрт закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи, представљен је заинтересованим странама, на округлим столовима који су прошле седмице одржани у Бару и Котору.

16.04.2018.

Представници Црне Горе учествовали на састанку ГФЦМ на тему управљања рерусима на Медитерану

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали су прошле седмице у Загребу састанку који је организовала Генерална комисија за рибарство у Медитерану на тему евалуације стратегије управљања у Јадрану.

12.04.2018.

Позив за достављање захтјева за директна плаћања у аквакултури за 2018. годину

У циљу подршке узгајивачима слатководне рибе и унапређења сектора аквакултуре, Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом 2018. године, започело је са директним плаћањима у аквакултури.

11.04.2018.

Позив на јавну расправу о Нацрту закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и држаној помоћи у рибарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује позив грађанима, научним и стручним институцијама, државним органима, општинама, удружењима професионалних рибара и узгајивача рибе и шкољака, политичким странкама, синдикатима, невладиним организацијама, међународним организацијама, медијима и другим заинтересованим органима, организацијама, удружењима и појединцима да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос разматрању Нацрта закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи у рибарству и аквакултури.

08.03.2018.

Најава: Потпредсједник Владе Милутин Симовић отвориће прву Рибљу пијацу у Улцињу

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић боравиће у петак, 9. марта, у радној посјети Улцињу. Том приликом потпредсједник Симовић, заједно са амбасадором Краљевине Норвешке у Београду Њ.Е. Арне Санес Бјорнстадом, као и предсједником Општине Улцињ Назифом Цунгуом, свечано ће отворити прву Рибљу пијацу у Улцињу.

08.03.2018.

Рибари из Бара, Улциња и Будве упознати са мјерама подршке за ову годину

Рибари из Бара, Улциња и Будве упознати са мјерама подршке за ову годину

Привредним рибарима и узгајивачима са територија општина Будва, Бар и Улцињ представљене су мјере Агробуџета за 2018. годину. Презентацији је присуствовао велики број заинтересованих рибара.

05.08.2017.

Инспекција за морско рибарство Министарства пољопривреде појачала контролу објеката и продајних мјеста

Инспекција за морско рибарство Министарства пољопривреде појачала контролу објеката и продајних мјеста

Инспекција за морско рибарство која се однедавно налази у саставу Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја појачала је контролу продајних и угоститељских објеката у циљу спрјечавања нелегалног излова и промета рибе и плодова мора.

31.07.2017.

Активности координисане радном групом дале резултате у сузбијању употребе експлозивних и других недозвољених алата за излов рибе

Активности координисане радном групом дале резултате у сузбијању употребе експлозивних и других недозвољених алата  за излов рибе

На састанкурадне групе оцијењено је да су постигнути досадашњи резултати јасан показатељ одлучности државе да се стане на пут овом проблему, али да има још доста изазова и потребе за координираним даљим радом свих, како би се стало на пут овој појави која већ дуго траје.

05.07.2017.

Допуњен Јавни позив за додјелу подршке модернизацији професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м ЛОА

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину – Агробудет („Службени лист ЦГ”, број 10/17) и поднијетих захтјева професионалних рибара на мору Министарство пољопривреде и руралног развоја, врши