Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

27.06.2017.

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде одржали низ састанака са рибарима и узгајивачима

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде одржали низ састанака са рибарима и узгајивачима Представници новоформираног Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја претходних дана одржали су састанке са рибарима и узгајивачима, како би се успоставио континуиран дијалог и партнерски однос у савладавању изазова у сектору рибарства, посебно у дијелу подизања конкуретности сектора и даљег усклађивања са рибарском политиком ЕУ.

13.06.2017.

Формирана Радна група за сузбијање употребе динамита и других недозвољених алата за улов рибе

Формирана Радна група за сузбијање употребе динамита и других недозвољених алата за улов рибе

У складу са закључком Владе формирана је Радна група за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата у сврху улова рибе, у циљу ефикаснијег дјеловања надлежних институција у рјешавању овог проблема.

30.03.2017.

На Малти одржана Министарска конференција о одрживости рибарства на Медитерану

На Малти одржана Министарска конференција о одрживости рибарства на Медитерану

На министарској конференцији о одрживости рибарства на Медитерану, која је данас одржана на Малти, усвојена је нова малтешка министарска декларација којом утврђена нова динамика за ефективно рјешавање изазова који у тој области предстоје у наредних 10 година. Декларацију је у име Црне Горе потписала генерална директорка Директората за пољопривреду и рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја Данијела Столица.

20.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке за ревитализацију риболовног алата мрежа „калимера“

Јавни позив за додјелу подршке за ревитализацију риболовног алата мрежа „калимера“

Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке за ревитализацију риболовног алата мрежа „калимера“ , у складу са Агробуџетом за 2017. годину, кроз мјеру Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре.

17.03.2017.

Објављен оглас за уступање рибљег фонда у риболовним водама на коришћење

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Законом о слатководном рибарству, и у циљу заштите и унапређења рибљег фонда и обављања спортско рекреативног риболова, данас је расписало Јавни оглас за уступање рибљег фонда у риболовним водама на коришћење, на период од 6 година.

16.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке узгајивачима слатководне рибе

Јавни позив за додјелу подршке узгајивачима слатководне рибе

Узгајивачи слатководне рибе имају могућност да уложе у развој свог узгајалишта, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја, у износу до 50 одсто укупне вриједности инвестиције.

15.03.2017.

Оглас за издавање дозвола за привредни риболов

Министарство пољопривреде и руралног развоја поништава Јавни оглас за издавање дозвола за обављање великог и малог привредног риболова, објављеног на званичној интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ПОБЈЕДА“, дана 09.06.2016.године, и расписује Јавни оглас за издавање дозвола за обављање великог И малог привредног риболова у риболовном мору Црне Горе

15.03.2017.

Позив на јавну расправу о Нацрту закона о слатководном рибарству и аквакултури

Министарство пољопривреде и руралног развоја упућује позив заинтересованој јавности да се укључи у јавну расправу поводом Нацрта закона о слатководном рибарству и аквакултури.

14.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке узгајивачима рибе и шкољки са мора

Јавни позив за додјелу подршке узгајивачима рибе и шкољки са мора

Узгајивачи рибе и шкољака са мора имају могућност да уложе у развој свог бизниса, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја, у износу до 50 одсто укупне вриједности инвестиције.

09.03.2017.

Јавни позив заинтересованој јавности да учествују у припреми нацрта закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи у рибарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја упућује Јавни позив заинтересованој јавности да се укључе у поступак припреме Нацрта закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи у рибарству