Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

03.02.2020.

Оглас за тематског експерта за подршку администрацији Црне Горе у имплементацији Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР)

Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе, у складу са Споразумом о подршци бр. ЦЦИ 2017ЦЕ160АТ160 потписаном између Црне Горе и Европске комисије, а ради обезбјеђивања подршке координатору првог стуба - Плави раст у активностима на спровођењу Стратегије за Јадранско- јонски регион (ЕУСАИР), позива заинтересоване кандидате да се пријаве

29.01.2020.

Укида се риболовни забран на Скадарском језеру, по препоруци ПМФ-а: Дијалог дао резултат

Министарство пољопривреде и руралног развоја укинуло је данас привремени риболовни забран на подручју Скадарског језера, након што је од Природно – математичког факултета Универзитета ЦГ, као надлежне научне институције, стигло мишљење да не постоји ризик од прелова рибе због висине водостаја.

22.01.2020.

Представници Министарства пољопривреде примили привредне рибаре са Скадарског језера, Дијалогом до могућег рјешења

Излазећи у сусрет иницијативи привредних рибара са риболовног подручја националоног парка „Скадарско језеро“ у Министарству пољопривреде и руралног развоја данас је одржан састанак са десет представника привредних рибара.

21.01.2020.

Обавјештење о увођењу риболовног забрана на риболовном подручју „Скадарско језеро“ због ниског водостаја

Министараство пољопривреде и руралног развоја, на основу Наредбе о риболовним забранима, ловостају и минималним величинама риба и других водених организама испод којих је забрањен улов, обавјештава јавност да се од 21. јануара 2020. године на риболовном подручју “Скадарско језеро” забрањује улов свих врста риба и других водених организама до побољшања хидролошких прилика.

10.12.2019.

Нови ИПА пројекат за унапређење узгоја шкољки у Боки Которској

Нови ИПА пројекат за унапређење узгоја шкољки у Боки Которској

Универзитет Црне Горе – Институт за биологију мора и Министарство пољопривреде и руралног развоја током наредне три године реализоваће нови пројекат који треба да допринесе значајном унапређењу конкуретности сектора марикултуре у Боки Которској.

09.12.2019.

Најава: Конференција за медије поводом почетка реализације пројекта „Фоод4Хеалтх“

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја и Универзитета Црне Горе (Института за биологију мора), у уторак, 10. децембра, у Подгорици, одржаће се конференција за медије поводом почетка реализације пројекта Одрживи и иновативни ланац вриједности Агро хране и рибарства за прекогранично тржиште малих и средњих подузећа - Фоод4Хеалтх“.

22.10.2019.

Почела са радом Радна група за сузбијање загађивања риболовних вода Координисано и системски штитиће риболовне воде

Почела са радом Радна група за сузбијање загађивања риболовних вода Координисано и системски штитиће риболовне воде

У складу са одлуком Владе да се надлежне институције координисано и ефикасно позабаве евидентним проблемима везаним за загађивање риболовних вода, формирана је Радна група за сузбијање загађивања и деградације риболовнх вода насталих испуштањем отпадних вода и одлагањем различитих врста отпада. Радна група почела је са радом, а данас је одржала први састанак, у просторијама Министарства пољопривреде и руралног развоја.

17.09.2019.

ЈАВНИ ОГЛАС за израду стручне студије о процјени количине риба и других водених организама слива ријеке Мораче (ријека Морача, Цијевна и Зета) и Рикавачког језера

Министарство пољопривреде и руралног развоја, на основу чл. 18 Закона о слатководном рибарству и аквакултури („Службени лист ЦГ“, бр. 17/18) и члана 2 Правилника о садржини риболовне основе ( „Службени лист ЦГ“ бр. 1/19), а у вези са чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2019. годину- Агробуџет („Службени лист ЦГ“, бр. 06/19) Програм 2532 - Рибарство, линија Б-2 Подршка развоју слатководног рибарства и аквакултуре, Б-2.1. Мјера унапређења слатководног рибарства, буџетска линија Б-2.1.1. Одрживо управљање слатководним рибарством, објавило је Јавни оглас за израду стручне студије о процјени количине риба и других водених организама слива ријеке Мораче (ријека Морача, Цијевна и Зета) и Рикавачког језера.

27.07.2019.

Охрабрујући заједнички резултати у борби против нелегалног риболова, настављамо и даље заједно

Охрабрујући заједнички резултати у борби против нелегалног риболова, настављамо и даље заједно

Заједничким и кооординираним активностима надлежних државних институција у сарадњи са цивилним сектором током протекле двије године постигнути су охрабрујући резултати на сузбијању нелегалног риболова, посебно у борби против употребе експлозивних направа и других недозвољених алата, оцијењено је на данашњој конференцији у Котору на којој су представљени постигнути резултати...

26.07.2019.

Најава: Конференција за медије поводом представљања резултата у борби против нелегалног риболова

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у суботу, 27. јула, у Котору, одржаће Конференцију за медије поводом представљања резултата постигнутих у борби против нелегалног риболова...