Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

15.04.2015.

Јавни позив за подршку модернизацији рибарске флоте

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, Мјера Б.1.1.1, објављује Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију рибарске флоте за улов демерзалних ресурса.

02.04.2015.

Саопштење: Одржана радионица на тему: „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“

Саопштење: Одржана радионица на тему: „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“

Екосистемски приступ у сектору рибарства је пожељан за одрживо управљање у том сектору и дио је Заједничке рибарске политике ЕУ, који на путу европских интеграција треба да почне примјењивати и Црна Гора, оцијенила је генерална директорка Директората за пољопривреду и рибарство Данијела Столица отварајући радионицу која се на ту тему одржала данас у Подгорици. Радионица „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“ организована је уз подршку Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација (ФАО), с циљем да се са тим приступом упознају представници институције које су укључене у области управљања рибарством у Црној Гори.

02.04.2015.

Саопштење: Успјешне активности на ФАО пројекту подршке усаглашавању са стандардима у области здравља риба и шкољки

У Црној Гори се успјешно спроводе планиране активности регионалног Пројекта ФАО „Помоћ земљама западног Балкана за унапрјеђење усаглашености са међународним стандардима за здравље животиња аквакултуре“. У оквиру пројекта у марту је одржана и национална радионица о здрављу животиња аквакултуре, за узгајиваче риба и шкољки у Црној Гори. Присуствовали су представници ФАО пројекта и надлежних институција- Министарства пољопривреде и руралног развоја, Ветеринарске управе и Управе за инспекцијске послове, односно ветеринарске инспекције.

01.04.2015.

Најава: Радионица на тему „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“

Министарство пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 02.априла, радионицу на тему „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“, која се организује уз подршку Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација (ФАО).

01.04.2015.

Саопштење: Одржан 16. састанак Координационог Комитета ФАО регионалног пројекта Адриа Мед

Саопштење: Одржан 16. састанак Координационог Комитета ФАО регионалног пројекта Адриа Мед

Црна Гора је кроз реагионални Адриа Мед пројекат „Научна сарадња за подршку одговорног рибарства у Јадранском мору“ добила подршку припремању докумената који су нам неопходни за усаглашавање са Заједничком рибарском политиком ЕУ, оцијенила је директор Директората за пољопривреду и рибарство МПРР Данијела Столица на скупу у Подгорици. Ријеч је о 16. састанку Координационог Комитета ФАО регионалног пројекта Адриа Мед, чији је домаћин била Црна Гора.

26.03.2015.

Саопштење: Пољопривредницима из Улциња и Бара представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и начин усклађивања са ЕУ политиком

Саопштење: Пољопривредницима из Улциња и Бара представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и начин усклађивања са ЕУ политиком

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, Савјетодавне службе у биљној производњи и Службе за селекцију стоке, упознали су јуче у Улцињу пољопривредне произвођаче са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину. Информативној радионици присуствовали су и произвођачи са подручја Бара.

15.11.2014.

Министар Ивановић у Бару обишао савремену Зелену пијацу чије се отварање очекује ускоро

Министар Ивановић у Бару обишао савремену Зелену пијацу чије се отварање очекује ускоро

Пољопривредни произвођачи са подручја Бара и околине имаће прилику да производе продају у објекту направљеном по најсавременијим стандардима, првом те врсте у Црној Гори. Зелена пијаца у Бар Маркету, чије је отварање планирано до краја године, омогућиће осталим продавцима, као и потрошачима и посјетиоцима овог туристичког града трговину пољопривредним производима, по високим стандардима безбједности хране. На презентацији Бар Маркета данас је говорио и министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, као и извршни директор и инвеститор Татјана Флегонтова.

22.10.2014.

Одговор МПРР предсједнику Удружења рибара Бар поводом тврдњи изнешених у тексту у ДН „Дневне новине“, на насловом „Треба нам подршка, а не смијешна понуда“

У изјави господина Драгољуба Бајковића, предсједника удружења рибара Бар датој ДН „Дневне новине“, доминирају три тезе, на које Министарство пољопривреде даје одговор, у циљу објективног информисања јавности, а не због различитог гледања на проблем.

17.10.2014.

Јавни позив за подршку унапређењу професионалне рибарске флоте за улов пелагичних врста

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2014. годину и буџетском линијом Б.1.1. јачање рибарске флоте објављује Јавни позив за додијелу подршке за повећање професионалне рибарске флоте за улов пелагичних врста.

19.10.2013.

Правилници