Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

27.06.2015.

ЈАВНИ ПОЗИВ за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјера Б-1.2.1. објављује Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре за 2015. годину.

27.06.2015.

ЈАВНИ ПОЗИВ за додјелу подршке за побољшање заштите узгајалишта од предатора за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјера Б-1.2.2. објављује Јавни позив за додјелу подршке за побољшање заштите узгајалишта од предатора за 2015. годину.

23.04.2015.

Најава Мјере подршке представиће произвођачима из Бара и Будве

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 24. априла, информативну радионицу о мјерама подршке секторима пољопривреде и рибарства, за пољопривредне произвођаче са подручја Будве и Бара.

15.04.2015.

Јавни позив заподршку за повећање професионалне рибарске флоте за улов пелагичних врста

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, Мјера Б.1.1.2, објављује Јавни позив за додјелу подршке за повећање професионалне рибарске флоте за улов пелагичних ресурса.

15.04.2015.

Јавни позив за модернизацију пловила у малом привредном риболову

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, Мјера Б.1.1.3, објављује Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију и осавремењивање постојећих риболовних пловних објеката од 3 до 10м у малом привредном риболову.

15.04.2015.

Јавни позив за подршку модернизацији рибарске флоте

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, Мјера Б.1.1.1, објављује Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију рибарске флоте за улов демерзалних ресурса.

02.04.2015.

Саопштење: Одржана радионица на тему: „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“

Саопштење: Одржана радионица на тему: „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“

Екосистемски приступ у сектору рибарства је пожељан за одрживо управљање у том сектору и дио је Заједничке рибарске политике ЕУ, који на путу европских интеграција треба да почне примјењивати и Црна Гора, оцијенила је генерална директорка Директората за пољопривреду и рибарство Данијела Столица отварајући радионицу која се на ту тему одржала данас у Подгорици. Радионица „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“ организована је уз подршку Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација (ФАО), с циљем да се са тим приступом упознају представници институције које су укључене у области управљања рибарством у Црној Гори.

02.04.2015.

Саопштење: Успјешне активности на ФАО пројекту подршке усаглашавању са стандардима у области здравља риба и шкољки

У Црној Гори се успјешно спроводе планиране активности регионалног Пројекта ФАО „Помоћ земљама западног Балкана за унапрјеђење усаглашености са међународним стандардима за здравље животиња аквакултуре“. У оквиру пројекта у марту је одржана и национална радионица о здрављу животиња аквакултуре, за узгајиваче риба и шкољки у Црној Гори. Присуствовали су представници ФАО пројекта и надлежних институција- Министарства пољопривреде и руралног развоја, Ветеринарске управе и Управе за инспекцијске послове, односно ветеринарске инспекције.

01.04.2015.

Најава: Радионица на тему „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“

Министарство пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 02.априла, радионицу на тему „Црна Гора и екосистемски приступ у рибарству и аквакултури“, која се организује уз подршку Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација (ФАО).

01.04.2015.

Саопштење: Одржан 16. састанак Координационог Комитета ФАО регионалног пројекта Адриа Мед

Саопштење: Одржан 16. састанак Координационог Комитета ФАО регионалног пројекта Адриа Мед

Црна Гора је кроз реагионални Адриа Мед пројекат „Научна сарадња за подршку одговорног рибарства у Јадранском мору“ добила подршку припремању докумената који су нам неопходни за усаглашавање са Заједничком рибарском политиком ЕУ, оцијенила је директор Директората за пољопривреду и рибарство МПРР Данијела Столица на скупу у Подгорици. Ријеч је о 16. састанку Координационог Комитета ФАО регионалног пројекта Адриа Мед, чији је домаћин била Црна Гора.