Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

24.04.2016.

Професионални рибари из Црне Горе задовољни студијском посјетом Италији

Професионални рибари из Црне Горе задовољни студијском посјетом Италији Професионални рибари из Црне Горе током тродневног боравка у студијској посјети Италији имали с прилику да се упознају са начином на који се њихове италијанске колеге баве изловом ситне плаве рибе и туне. Искуство италијанских рибара потврдило је да су кључне претпоставке успјешног риболова модерни бродови, савремени алати, организована удружења, поштовање стандарда безбједности хране, али и боља промоција важности рибе у исхрани у циљу повећања потрошње.

23.04.2016.

Министар Ивановић обишао професионалне рибаре у барској марини

Министар Ивановић обишао професионалне рибаре у барској марини

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић приликом радне посјете Бару обишао је рибарску флоту у барској марини гдје је разговарао са професионалним рибарима о могућностима унапређења њихове дјелатности, проблемима са којима се суочавају у раду и огранчавајућим факторима за развој рибарства у Црној Гори.

17.04.2016.

Црногорски професионални рибари отпутовали у студијску посјету у Италију

Црногорски професионални рибари отпутовали у студијску посјету у Италију

Уз подршку Министарства пољопривреде Црне Горе и Министарства пољопривреде Италије група црногорских професионалних рибара који се баве малим обалним риболовом отпутовала је данас у студијску посјету у Напуљ. Студијска посјета предвиђена је у периоду од 17- 20 априла 2016. године. Основни циљ посјете је упознавање са начином обављања ове дјелатности у Италији.

26.03.2016.

Представљен Агробуџет у општинама Рожаје и Петњица

Представљен Агробуџет у општинама Рожаје и Петњица

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставило је представљање Агробуџета за 2016. годину,презентацијама у општинама Рожаје И Петњица.

10.03.2016.

Најава: О мјерама подршке разговараће са пољопривредним произвођачима из Бара и Улциња

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 11. марта, презентацију мјера подршке из Агробуџета за 2016. годину, за произвођаче са подручја општина Бар и Улцињ.

02.03.2016.

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и буџетском линијом Б.2 Подршка развоју сектора слатководног рибарства и слатководне аквакултуре, мјера Б-2.2.1 објављује Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре за 2016. годину.

02.03.2016.

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре за 2016. Годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и и програмом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.2. Унапеђивање сектора марикултуре, буџетском линијом Б-1.2.1. објављује Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре за 2016. годину.

02.03.2016.

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање заштите узгајалишта шкољки од предатора за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и програмом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, мјером Б-1.2. Унапеђивање сектора марикултуре, буџетском линијом Б-1.2.2. објављује Јавни позив за додјелу подршке за побољшање заштите узгајалишта шкољки од предатора за 2016. годину.

02.03.2016.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију рибарске флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м ЛОА

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, Мјера Б.1.1.3, објављује Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију рибарске флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м ЛОА.

02.03.2016.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне рибарске флоте за улов пелагичних ресурса

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре, Мјера Б.1.1.2, објављује Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне рибарске флоте за улов пелагичних ресурса.