Мања слова Већа слова РСС


 МПРР

 

   МПРР

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Рибарство

22.01.2020.

Представници Министарства пољопривреде примили привредне рибаре са Скадарског језера, Дијалогом до могућег рјешења

Излазећи у сусрет иницијативи привредних рибара са риболовног подручја националоног парка „Скадарско језеро“ у Министарству пољопривреде и руралног развоја данас је одржан састанак са десет представника привредних рибара.

21.01.2020.

Обавјештење о увођењу риболовног забрана на риболовном подручју „Скадарско језеро“ због ниског водостаја

Министараство пољопривреде и руралног развоја, на основу Наредбе о риболовним забранима, ловостају и минималним величинама риба и других водених организама испод којих је забрањен улов, обавјештава јавност да се од 21. јануара 2020. године на риболовном подручју “Скадарско језеро” забрањује улов свих врста риба и других водених организама до побољшања хидролошких прилика.

10.12.2019.

Нови ИПА пројекат за унапређење узгоја шкољки у Боки Которској

Нови ИПА пројекат за унапређење узгоја шкољки у Боки Которској

Универзитет Црне Горе – Институт за биологију мора и Министарство пољопривреде и руралног развоја током наредне три године реализоваће нови пројекат који треба да допринесе значајном унапређењу конкуретности сектора марикултуре у Боки Которској.

09.12.2019.

Најава: Конференција за медије поводом почетка реализације пројекта „Фоод4Хеалтх“

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја и Универзитета Црне Горе (Института за биологију мора), у уторак, 10. децембра, у Подгорици, одржаће се конференција за медије поводом почетка реализације пројекта Одрживи и иновативни ланац вриједности Агро хране и рибарства за прекогранично тржиште малих и средњих подузећа - Фоод4Хеалтх“.

22.10.2019.

Почела са радом Радна група за сузбијање загађивања риболовних вода Координисано и системски штитиће риболовне воде

Почела са радом Радна група за сузбијање загађивања риболовних вода Координисано и системски штитиће риболовне воде

У складу са одлуком Владе да се надлежне институције координисано и ефикасно позабаве евидентним проблемима везаним за загађивање риболовних вода, формирана је Радна група за сузбијање загађивања и деградације риболовнх вода насталих испуштањем отпадних вода и одлагањем различитих врста отпада. Радна група почела је са радом, а данас је одржала први састанак, у просторијама Министарства пољопривреде и руралног развоја.

17.09.2019.

ЈАВНИ ОГЛАС за израду стручне студије о процјени количине риба и других водених организама слива ријеке Мораче (ријека Морача, Цијевна и Зета) и Рикавачког језера

Министарство пољопривреде и руралног развоја, на основу чл. 18 Закона о слатководном рибарству и аквакултури („Службени лист ЦГ“, бр. 17/18) и члана 2 Правилника о садржини риболовне основе ( „Службени лист ЦГ“ бр. 1/19), а у вези са чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2019. годину- Агробуџет („Службени лист ЦГ“, бр. 06/19) Програм 2532 - Рибарство, линија Б-2 Подршка развоју слатководног рибарства и аквакултуре, Б-2.1. Мјера унапређења слатководног рибарства, буџетска линија Б-2.1.1. Одрживо управљање слатководним рибарством, објавило је Јавни оглас за израду стручне студије о процјени количине риба и других водених организама слива ријеке Мораче (ријека Морача, Цијевна и Зета) и Рикавачког језера.

27.07.2019.

Охрабрујући заједнички резултати у борби против нелегалног риболова, настављамо и даље заједно

Охрабрујући заједнички резултати у борби против нелегалног риболова, настављамо и даље заједно

Заједничким и кооординираним активностима надлежних државних институција у сарадњи са цивилним сектором током протекле двије године постигнути су охрабрујући резултати на сузбијању нелегалног риболова, посебно у борби против употребе експлозивних направа и других недозвољених алата, оцијењено је на данашњој конференцији у Котору на којој су представљени постигнути резултати...

26.07.2019.

Најава: Конференција за медије поводом представљања резултата у борби против нелегалног риболова

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у суботу, 27. јула, у Котору, одржаће Конференцију за медије поводом представљања резултата постигнутих у борби против нелегалног риболова...

11.07.2019.

Најава – ТАИЕX мисија на тему мјера управљања ресурсима и флотом

У периоду од 16. до 18. јула 2019. године у просторијама Министарства пољопривреде и руралног развоја биће организована ТАИЕX експертска мисија на тему управљања ресурсима и флотом. Организовање ове мисије финансирано је од стране Европске уније и организовано у сарадњи са Министарством.

08.07.2019.

До откривања починиоца еколошког инцидента у Ћехотини, ЕПЦГ ће надокнадити штету

Након пријема информације о еколошком инциденту у Ћехотини који је изазвао помор рибе великих размјера, потпредсједник Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић разговарао је са менаџментом ЕПЦГ и договорено је да та компанија надокнади штету и издвоји неопходна средства за порибљавање Ћехотине до проналажења лица одговорног за овај инцидент.