Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Радна група за борбу против нелегалног риболова поводом хапшења осумњичених за криволов на Скадарском језеру - Заједно можемо стати на пут свим облицима криволова

Датум објаве: 07.05.2020 18:30 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја, као координатор Радне групе за борбу против свих облика нелегалног риболова, поздравља успјех колега из Управе полиције поводом откривања и привођења лица осумњичених за криволов на Скадарском језеру.

За похвалу су и примјери одговорног односа грађана Црне Горе када је у питању и проблем криволова, који су објављивањем снимка о криволову уз помоћ агрегата, допринијели да Управа полиције предузме кораке и дође до сазнања о починиоцима овог недјела.

Ефикасном реакцијом, Управа полиције, чији представник је и члан ове Радне групе, као и много пута у претходном периоду потврдила је да се координисаним активностима надлежних може стати на пут свим облицима нелегалног риболова, а нарочито када је у питању криволов експлозивом и агрегатом.

Контрола и борба против нелегалног  риболова је одговорност свих заједно и то првенствено институција који обављају инспекцију и надзор, али и свих осталих, укључујући и саме рибаре. На тај начин ћемо сачувати наше драгоцјене ресурсе риба и других водених организама од нежељених утицаја нелегалног риболова, које остављају трајне посљедице како на рибу тако и на читав екосистем ријека, језера и мора.

Овом приликом подсјећамо, да је у циљу унапређења контроле и борбе против свих врста нелегалног риболова Министарство пољопривреде у јуну 2017. године формирало радну групу чији су чланови представници свих релевантних државних и научних институција као и представници НВО сектора и групе грађана. Циљ је био да се у Црној Гори направи широки фронт за заједничку борбу против нелегалног риболова. У претходном периоду нарочито успјешна сарадња је остварена са цивилним сектором која је  исказана у сарадњи са групом грађана СТОП КРИВОЛОВУ а и бољи резултати на заштити Скадрског језера у значајној мјери резултат су несебичне подршке представника НВО Царп сецуритy теам и других волонтера који су помагали у акцијама контроле. 

Радна група за борбу против нелегалног риболова односно све институције и представници цивилног сектора који су чланови ове групе и у наредном периоду наставиће са координисаном и интезивном сарадњом на превенцији и спречавању свих облика нелегалног риболова.  


ПР Служба Министарства пољопривреде И руралног развоја