Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава – ТАИЕX мисија на тему мјера управљања ресурсима и флотом

Датум објаве: 11.07.2019 14:37 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


У периоду од 16. до 18. јула 2019. године у просторијама Министарства пољопривреде и руралног развоја биће организована ТАИЕX експертска мисија на тему управљања ресурсима и флотом. Организовање ове мисије финансирано је од стране Европске уније и организовано у сарадњи са Министарством.

Имајући у виду чињеницу да је за регулисање нелегалног, непријављеног и нерегулисаног (ННН) риболова неопходно даље усклађивање националног законодавства са правном тековином ЕУ, мисија се организује у циљу адекватне припреме административног кадра у сектору рибарства и размјене веома вриједних искустава са експертима из земаља Европске уније.

Презентације ће обухватити све релевантне теме у овој области: основе заједничке рибарске политике и Медитеранске регулативе, планове управљања, управљање риболовним капацитетом, прикупљање података и контролу, као и искуства земаља ЕУ. Стога је очекивана и веома интензивна и плодна дискусија у смјеру оптималне примјене прописаних механизама и најбољих пракси у црногорском сектору рибарства.

Г-дин Јеан-Мицхел Суцхе, ревизор Генералног инспектората за поморство у Министарству за еколошку и солидарну транзицију Француске, и г-дин Михалис Хатзиефстатхиоу, шеф Дирекције за заједничку рибарску политику и организацију заједничког тржишта у Министарству руралног развоја и хране Грчке ће током 3 дана мисије обучавати и размјењивати искуства са укупно 13 пријављених учесника из Директората за рибарство (административни кадар и инспектори) и Института за биологију мора.