Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Састанак Радне групе за сузбијање употребе недозвољених алата у сврху риболова

Датум објаве: 01.04.2019 10:50 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Чланови Радне групе за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата и опреме у сврху улова одржаће у Подгорици, 2. априла, седми састанак од формирања.

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Министарства унутрашњих послова представиће том приликом детаљан извјештај о спроведеним активностима у борби против нелегалног риболова за прва три мјесеца 2019. године.

Такође, сходно закључцима са претходног састанка дефинисаће се активности које ће се у оквиру акционог плана Радне групе спроводити у наредном периоду. Посебан акценат биће на планирању медијске кампање у циљу бољег упознавања јавности са активностима радне групе и негативним последицама по морски и слаководни екосистем које изазива употреба експлозивних направа и других недозвољених алата у сврху улова рибе.

Радна група за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата у сврху улова рибе, формирана је половином јуна 2017. године, у циљу ефикаснијег дјеловања надлежних институција у рјешавању овог проблема.  У саставу радне групе су представници Директората за рибарство МИнистарства пољопривреде, Управе полиције, Института за биологију мора у Котору, Националних паркова Црне Горе, Управе поморске сигурности и Природно – математичког факултета, групе грађана “Стоп криволову”, невладиних организација и до сада је рад ове Радне групе дао значајне резултате у сузбијању наведених негалних активности.

Са састанка Радне групе биће објављено саопштење за јавност. 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја