Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Радна група ГФЦМ за мали обални риболов одржаће састанак у Подгорици

Датум објаве: 05.03.2019 09:11 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницуЦрна Гора ће 6. и 7. марта 2019. године бити домаћин Радне групе Генералне комисије за рибарство Медитерана (ГФЦМ) за мали обални риболов.
У организацији ГФЦМ и Министарства пољопривреде и руралног развоја у Подгорици ће се одржати дводневни састанак радне групе, који ће бити прилика да представници науке и доносиоци одлука свих медитеранских земаља, њих 70, расправљају о досадашњој имплементацији мјера Регионалног акционог плана за мали обални риболов за Медитеран и Црно море, за који је декларација потписана у септембру 2018. године.
Поред спровођења анализе доступности података у области малог обалног риболова и потребе за подацима ради јаснијег дефинисања ове врсте риболова на подручју Медитерана, говориће се и о имплементацији мјера Регионалног акционог плана у погледу истраживања, прикупљања података и конкретних мјера управљања, као и формирању оквира за праћење имплементације плана.
Присутне ће у име Министарства пољопривреде и руралног развоја поздравити генерални директор Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја Славица Павловић.
Скуп почиње 6. марта, у 09,00х, у хотелу Центре Вилле.
Скуп је затвореног типа, а тим поводом Министарство ће издати саопштење. Заинтересованим медијима биће омогућено да узму изјаве након уводног дијела састанка.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја