Manja slova Veća slova RSS
>

Radna grupa GFCM za mali obalni ribolov održaće sastanak u Podgorici

Datum objave: 05.03.2019 09:11 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicuCrna Gora će 6. i 7. marta 2019. godine biti domaćin Radne grupe Generalne komisije za ribarstvo Mediterana (GFCM) za mali obalni ribolov.
U organizaciji GFCM i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u Podgorici će se održati dvodnevni sastanak radne grupe, koji će biti prilika da predstavnici nauke i donosioci odluka svih mediteranskih zemalja, njih 70, raspravljaju o dosadašnjoj implementaciji mjera Regionalnog akcionog plana za mali obalni ribolov za Mediteran i Crno more, za koji je deklaracija potpisana u septembru 2018. godine.
Pored sprovođenja analize dostupnosti podataka u oblasti malog obalnog ribolova i potrebe za podacima radi jasnijeg definisanja ove vrste ribolova na području Mediterana, govoriće se i o implementaciji mjera Regionalnog akcionog plana u pogledu istraživanja, prikupljanja podataka i konkretnih mjera upravljanja, kao i formiranju okvira za praćenje implementacije plana.
Prisutne će u ime Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja pozdraviti generalni direktor Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Slavica Pavlović.
Skup počinje 6. marta, u 09,00h, u hotelu Centre Ville.
Skup je zatvorenog tipa, a tim povodom Ministarstvo će izdati saopštenje. Zainteresovanim medijima biće omogućeno da uzmu izjave nakon uvodnog dijela sastanka.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja