Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству

Одржана јавна расправа о Нацрту закона о структурним мјерама у рибарству
Датум објаве: 03.05.2018 10:10 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Нацрт закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи, представљен је заинтересованим странама, на округлим столовима који су прошле седмице одржани у Бару и Котору.

Јавним расправама су присуствовали представници Министарства пољопривреде и руралног развоја – Директората за рибарство, представници рибарских удружења и заинтересовани рибари, којима је презентован Нацрт закона и дата појашњења. Присутнима су дати прецизни одговори на питања, у циљу што бољег разумијевања Нацрта закона. Сви коментари присутних су узети у обзир како би закон био боље што конципиран и био добра основа за успијешну имплементацију.

Усвајање закона о структурним мјерама, уређењу тржишта и државној помоћи, једно је од мјерила Европске комисије за затварање поглавља 13 - Рибарство, којим се уређују структурне мјере у рибарству и аквакултури, начин спровођења структурних мјера, услове за стављање на тржиште производа рибарства и аквакултуре, начин организовања произвођача у рибарству и аквакултури, начин додјеле државне помоћи, као и друга питања од значаја за рибарство и аквакултуру. Структурне мјере у рибарству и аквакултури се спроводе ради смањења привредних, социјалних и територијалних разлика у сектору рибарства и одрживог управљања рибарством.