Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Појачати мјере одрживог управљања

Представници Црне Горе учествовали на састанку ГФЦМ на тему управљања рерусима на Медитерану

Датум објаве: 16.04.2018 13:42 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали су прошле седмице у Загребу састанку који је организовала  Генерална комисија за рибарство у Медитерану на тему евалуације стратегије управљања у Јадрану.

Сврха одржавања састанака била је процјена биолошких, економских и социјалних посљедица могућих сценарија управљања у одабраним студијама случаја у подручјима ГФЦМ-а. Представљени су различити могући начини управљања заједничким ресурсима, посебно ресурсима ситне плаве рибе, за коју је потребно додатно појачати мјере одрживог управљања у циљу смањења могућности прекомјерног искоришћавања овог, за све државе Јадрана, значајног ресурса.

Састанцима су присуствовали представници из реда научних и административних институција земаља чланица ГФЦМ-а које излазе на Јадранско море, представници Европске комисије као и представници међународних организација и регионалних и субрегионалних пројеката, који се баве проблематиком рибарства и заштитом животне средине.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја