Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке узгајивачима слатководне рибе

Јавни позив за додјелу подршке узгајивачима слатководне рибе
Датум објаве: 16.03.2017 14:48 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Узгајивачи слатководне рибе имају могућност да уложе у развој свог узгајалишта, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја, у износу до 50 одсто укупне вриједности инвестиције.

Узгајивачи, односно предузетници или привредна друштва који имају одобрење за аквакултуру у наредних два мјесеца могу предати захтјев за подршку и потребну документацију, према Јавном позиву за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре, који је данас објављен у складу са Агробуџетом за 2017. годину.

Прихватљиве инвестиције за подршку су: реконструкција узгајалишта; изградња или реконструкција објеката за складиштење хране и складиштење опреме; набавка опреме за аутоматизацију процеса узгоја; набавка опреме за побољшање хигијене у погледу безбједности хране и пласирања производа узгоја на тржиште, као и увођење нових технологија у погледу заштите узгајалишта од предатора.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50 одсто од укупне вриједности испостављених рачуна, максимално до 7.000 еура.

Опредјељење за подршку сектору слатководне аквакултуре произилази из потребе побољшања услова за узгој и пласман рибе, као и побољшања конкуретности овог сектора. Потребне су инвестиције у циљу осавремењавања производње и смањења трошкова, што је могуће урадити уз подршку кроз јавни позив за подршку Министарства. Такође према сугестијама узгајивача, ове године уведена је нова могућност, подржаваће се и набавка заштитних мрежа или других техничких рјешења за заштиту узгајалишта од предатора.

Према условима јавног позива, заинтересовани носиоци одобрења за аквакултуру предају архиви Министарства пољопривреде и руралног развоја попуњен и потписан захтјев за подршку са потребном документацијом. Рок за доставу захјева је 60 дана од дана обајаве позива. Реализација инвестиција од стране корисника може почети тек по доношењу рјешења о одобравању инвестиције. Крајњи рок за завршетак инвестиције и подношење захтјева за исплату је 31. октобар 2017. године.

Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити путем телефона 020/482-270.

Јавни позив за побољшање конкурентности и ефикасности сектора слатководне аквакултуре

Захтјев за одобравање плацања - слатководна аквакултура 2017

Захтјев за одобравање подршке - слатководна аквакултура 2017

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја