Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Представљен Агробуџет у општинама Рожаје и Петњица

Представљен Агробуџет у општинама Рожаје и Петњица
Датум објаве: 26.03.2016 13:02 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМинистарство пољопривреде и руралног развоја наставило је представљање Агробуџета за 2016. годину,презентацијама у општинама Рожаје И Петњица.

Пољопривредни произвођачи са подручја ове двије општине упознати су детаљније са свим мјерама подршке доступним у овој години.

Услове, критеријуме и начин пријављивања за агробуџетску подршку у биљној и сточарској производњи присутнима су презентовали представници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Пољопривредницима је ближе појашњено и која им је документација потребна за остваривање подршке и који су рокови за подношења захтјева за сваку од агробуџетских мјера.

Такође су информисани о мјерама руралног развоја и начинима на која ће та средства бити спроводена кроз јавне позиве. Детаљније је било ријечи о новим мјерама.

Пољопривреднике је, с обзиром на структуру пољопривредне производње на подручју ових општина, посебно интересовала могућност добијања подршке у сточарству – премије, издиг стоке на катуне, адаптација катуна, унапређење сточног фонда.

Представници Министарства сугерисали су произвођачима, између осталог, да се морају регистровати у јединствени Регистар пољопривредних газдинстава, уколико желе да остваре права из Агробуџета.

Презентацијама је присуствовао велики број пољопривредних произвођача, а присуствовали су и службеници савјетодавних и општинских служби.

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја