Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Потпредсједник Симовић у Мојковцу представиће резултате Пројекта развоја руралних подручја

Датум објаве: 09.07.2019 12:30 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, са сарадницима, боравиће у сриједу, 10. јула, у радној посјети општини Мојковац.

Потпредсједник Симовић ће у Мојковцу представити резултате овогодишњих јавних позива за подршку кроз Пројекат развоја руралних подручја, који Влада Црне Горе спроводи у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД).

Подсјећамо да се кроз пројекат, чија је реализација започела 2018. године, подржава изградња руралне инфраструктуре и развој малих пољопривредних газдинстава на подручју седам општина укључених у пројекат - Никшић, Шавник, Жабљак, Мојковац, Бијело Поље, Беране и Петњица.

Резултати пројекта ће бити представљени на пољопривредном газдинству Ратка Смоловића у Слатини, који је један од корисника подршке. Догађају ће присуствовати и предсједници општина у којима се пројекат спроводи.

Потпредсједник Симовић ће одржати појединачне радне састанке са предсједницима општина и обићи Откупни центар за млијеко у Пољима, који је реконструисан и опремљен у оквиру овога пројекта.

Агенда посјете:

10:00 – 10,30 Презентација резултата пројекта (конференција за новинаре, газдинство Ратка Смоловића - Слатина, МЗ Прошћење)

10:45 – 11:00 Обилазак Откупног центра за млијеко (Поља)ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја