Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив општинама Никшић, Шавник, Жабљак, Мојковац, Бијело Поље, Беране и Петњица за достављање захтјева за подршку развоју локалне инфраструктуре за 2019.

Датум објаве: 26.02.2019 08:23 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив општинама Никшић, Шавник, Жабљак, Мојковац, Бијело Поље, Беране и Петњица за достављање захтјева за подршку развоју локалне руралне инфраструктуре - путна и водна инфраструктура за 2019. Године, који ће се суфинансирати кроз Пројекат развоја кластера и трансформације руралних подручја.

Поменуте општине препознате су као корисници средстава подршке Пројекта развоја кластера и трансформације руралних подручја, који Влада Црне Горе реализује у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД).

Овим јавним позивом позивају се све заинтересоване стране (физичка лица, групе грађана, мјесне заједнице, села) да предају Захтјев у слободној форми локалним самоуправама са жељом да кандидују одређену дионицу или микролокацију за асфалтирање пута или изградњу водне инфраструктуре. Финансијска структура је утврђена Оперативним приручником за спровођење међународног Пројекта развоја кластера и трансформације руралних подручја.

Подржавају се инвестиције у водоснабдијевање сеоског становништва, објекте за напајање стоке и наводњавање усјева, израду резервоара за техничку воду, као и израду асфалтне путне инфраструктуре.

Максимални износи инвестиција у снабдијевање водом руралних подручја, које се могу суфинансирати, износи 100.000€, док максимални износ инвестиција у локалне путеве износи 200.000€.

Инвестиције морају бити реализоване у подручјима која су повезана са кластерима ланца вриједности у оквиру четири области пољопривредне производње које су препознате у самом Пројекту развоја кластера и трансформације руралних подручја: производња малина и другог бобичастог воћа, сјеменски кромпир, месо (овчарство, козарство и говедарство), као и млијеко и други мљечни производи (овчарство, козарство и говедарство).

Детаљније информације о овој врсти подршке, као и потребна документација налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 067/472-222 и 067/700-531.

Овдје можете преузети:

Јавни позив за унапрјеђење путне и водоводне инфраструктуре - Компонента 2 за 2018. годину

Прилог 1- Апликациона форма Компонента 2.xлсx

АНЕКС 2 - Потребна документација уз захтјев за одобравање пројекта за Компоненту 2