Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пројекат бесповратне подршке инвестицијама у пољопривреди ИПАРД-лике 2

14.03.2016.

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић састао се данас са представницима мисије Свјетске банке који прате имплементацију пројеката институционалног развоја и јачања пољопривреде и руралног развоја.

11.03.2016.

Упис у Регистар пољопривредних газдинстава

Министарство пољопривреде и руралног развоја врши упис пољопривредних газдинстава у Регистар пољопривредних газдинстава.

10.03.2016.

Интервју за Дневне новине Благоте Радуловића генералног директора Директората за плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Интервју за Дневне новине Благоте Радуловића генералног директора Директората за плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја.

О ИПАРДЛике2 програму бесповратне подршке пољопривредним произвођачима у интервјуу Дневним новинама говорио је Благота Радуловић, генерални директор Директората за плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја. Бесповратна подршка пољопривредним произвођачима у Црној Гори омогућена је кроз седми у низу пројеката којима се настоји повећати конкурентност у овој области.

08.03.2016.

Најава: Почиње Инфо-кампања за пројекат ИПАРД лике2

Представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја почеће у четвртак, 10. марта 2016. године инфо-кампању по црногорским општинама, како би заинтересованим субјектима у пословању храном животињског и биљног поријекла појаснили услове, критеријуме и могућности новог пројекта бесповратне подршке инвестицијама у физички капитал, везано за прераду и маркетинг пољопривредних и рибљих производа, ИПАРД-лике 2.

08.03.2016.

Најава: Свечано отварање савременог пункта за контролу хране у Луци Бар

Први црногорски гранични прелаз за контролу хране према стандардима ЕУ је изграђен у Луци Бар, а свечано обиљежавање завршетка радова и опремања објекта биће одржано сјутра, 09. марта.

01.03.2016.

Отворен позив за грантове кроз ИПАРД лике 2

Отворен позив за грантове кроз ИПАРД лике 2

Као што је најављено крајем децембра 2015, када је потписан документ о гранту (Грант агреемент) између Свјетске банке и представника Владе Црне Горе, Министарство пољопривреде и руралног развоја добило је право за коришћење средстава у оквиру пројекта ЕУ/ИПА (РД) 2013, чија је вриједност 6,2 мил ЕУР, од чега је 4,7 мил ЕУР грант Европске уније и 1,6 мил ЕУР национална контрибуција. Објављујемо отварање ИПАРД лике 2 позива за грантове, за који су опредијељена средстава за бесповратну подршку у износу од 5,2 милиона ЕУР.