Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пројекат бесповратне подршке инвестицијама у пољопривреди ИПАРД-лике 2

26.01.2017.

Одржана радионица за потписнике претходног позива за подршку преради кроз ПАРД лике 2

Представници Директората за плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су данас радионицу за субјекте у пословању храном који су потписали уговоре о додјели бесповратне подршке преради кроз први јавни позив ИПАРД-лике 2, а који је објављен прошле године.

16.11.2016.

Одржане радионице за потписнике уговора за подршку кроз ИПАРД-лике 2

Одржане радионице за потписнике уговора за подршку кроз ИПАРД-лике 2

Представници Директората за плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су ових дана радионице за субјекте у пословању храном који су потписали уговоре о додјели бесповратне подршке кроз ИПАРД-лике 2 јавни позив.

08.11.2016.

Најава презентација за процедуре набавки за ИПАРД ЛИКЕ 2 пројекат

Министарство пољопривреде и руралног развоја - Директорат за плаћања организоваће радионице за пољопривредне произвођаче који су потписали уговоре о додјели средстава бесповратне (грант) подршке у оквиру ИПАРД лике 2 пројекта.

07.07.2016.

Одржана прва сједница Одбора за надгледање ИПАРД ИИ програма

Одржана прва сједница Одбора за надгледање ИПАРД ИИ програма

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Европске уније данас су у Подгорици одржали прву сједницу Одбора за надгледање ИПАРД програма. Програм развоја пољопривреде и руралних подручја Црне Горе у оквиру ИПАРД ИИ 2014-2020 (ИПАРД ИИ програм) усвојен је од стране Европске комисије 20. јула 2015. године, а од стране Владе Црне Горе 10. септембра 2015. године. Кроз спровођење овог Програма у црногорску пољопривреду биће инвестирано око 100 милиона еура до 2020. године.

20.05.2016.

Продужен рок за достављање апликација за ИПАРД-лике 2

Јавни позив за додјелу подршке прерађивачком сектору у пољопривреди кроз пројекат ИПАРД-лике 2, који је отворен за аплицирање од 1. априла до 31. маја 2016. године биће продужен до 1. јула. Одлука о прудужењу рока донијета је након консултација представника ИПАРД Агенције Министарства пољопривреде и руралног развоја и Свјетске банке. Циљ доношења овакве одлуке је да се свим заинтересованим произвођачима омогући додатно вријеме како би што квалитетније припремили документацију неопходну за јавни позив. На тај начин повећава се могућност да већи број апликаната прескочи захтјевнији праг пројекта ИПАРД-лике 2 и повуче опредијељених 5,2 милиона еура из пројекта ЕУ/ИПА (РД) 2013.

20.05.2016.

Едукативна радионица о неправилностима у ИПАРД пројектима

Едукативна радионица о неправилностима у ИПАРД пројектима

Радионица на тему неправилности и превара у ИПАРД пројектима одржана је у Подгорици, у организацији ИПАРД Агенције Министарства пољопривреде и руралног развоја и Генералног директората за пољопривреду и рурални развој Европске комисије (ДГ АГРИ).

17.05.2016.

Одржана радионица за прерађиваче хране који се припремају за аплицирање на ИПАРД-лике 2 позив

Одржана радионица за прерађиваче хране који се припремају за аплицирање на ИПАРД-лике 2 позив

Представници ИПАРД Агенције Министарства пољопривреде одржали су током претходна два дана више радионица за пољопривредне произвођаче који се баве прерадом, а који су заинтересовани да аплицирају на ИПАРД-лике 2 јавни позив. Циљ радионица био је да се потенцијалним апликантима појасни припрема документације која је потребна за пријављивање на овај јавни позив, како би успјешно аплицирали и уговорили подршку за инвестиције у унапређење прерађивачких капацитета.

27.04.2016.

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима и пољопривредним произвођачима свечано је данас отворио нове просторије Директората за ИПАРД плаћања (ИПАРД Агенције). Тиме је испуњен важан предуслов за пуну акредитацију Агенције. Акредитацијом ИПАРД Агенције црногорским пољопривредницима биће омогућено коришћење средства из ИПАРД програма. Обезбјеђивање адекватног простора, дефинисаног стандардима ЕУ, снажна је порука у сусрет отварању преговора са ЕУ у поглављима у области пољопривреде.

26.04.2016.

Свечано отварање нових просторија Директората за плаћања

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима свечано ће сјутра, 27. априла, отворити нове просторије Директората за плаћања - Агенције за плаћања, Министарства пољопривреде и руралног развоја.

27.03.2016.

Министар Ивановић разговарао са шефицом Свјетске банке Татјаном Проскурјаковом

Министар Ивановић разговарао са шефицом Свјетске банке Татјаном Проскурјаковом

Изузетно успјешна досадашња сарадња између Свјетске банке и Министарства пољопривреде и руралног развоја на пројектима подршке развоју црногорске пољопривреде добра је основа за наставак активности и јачање партнерства, оцијењено је на састанку министра пољопривреде и руралног развоја проф. др Петра Ивановића и шефа СБ за Црну Гору и Босну и Херцеговину Татјане Проскурјакове.