Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана радионица за потписнике претходног позива за подршку преради кроз ПАРД лике 2

Датум објаве: 26.01.2017 17:53 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Директората за плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су данас радионицу за субјекте у пословању храном који су потписали уговоре о додјели бесповратне подршке преради кроз први јавни позив ИПАРД-лике 2, а који је објављен прошле године.

Уговор о додјели средстава бесповратне подршке крајем октобра прошле године потписала су 33 произвођача. Укупна вриједност уговорених инвестиција износи 4.91 милион еура (без ПДВ-а), са износом бесповратне подршке од 2.45 милиона еура. Након потписивања уговора произвођачи су кренули у инвестиције за чије завршавање имају рок од годину дана.

Циљ данашње радионице био је да се помогне потписницима уговора да припреме потребну документацију и спроведу процедуре набавки, како би испунили и услове за исплату одобрених средстава. Радионици су присуствовали представници 20 субјеката у пословању храном.

Радионице су водили представници Директората за плаћања и канцеларије за техничку подршку (ТСУ) Министарства финансија.

ИПАРД-лике 2 пројекат финансира Европска унија у оквиру Инструмента претприступне помоћи (ИПА), уз национално кофинансирање, а спроводи га Министарство пољопривреде и руралног развоја, према процедурама Свјетске банке.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја