Manja slova Veća slova RSS

Projekat bespovratne podrške investicijama u poljoprivredi IPARD-like 2

26.01.2017.

Održana radionica za potpisnike prethodnog poziva za podršku preradi kroz PARD like 2

Predstavnici Direktorata za plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su danas radionicu za subjekte u poslovanju hranom koji su potpisali ugovore o dodjeli bespovratne podrške preradi kroz prvi javni poziv IPARD-like 2, a koji je objavljen prošle godine.

16.11.2016.

Održane radionice za potpisnike ugovora za podršku kroz IPARD-like 2

Održane radionice za potpisnike ugovora za podršku kroz IPARD-like 2

Predstavnici Direktorata za plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su ovih dana radionice za subjekte u poslovanju hranom koji su potpisali ugovore o dodjeli bespovratne podrške kroz IPARD-like 2 javni poziv.

08.11.2016.

Najava prezentacija za procedure nabavki za IPARD LIKE 2 projekat

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Direktorat za plaćanja organizovaće radionice za poljoprivredne proizvođače koji su potpisali ugovore o dodjeli sredstava bespovratne (grant) podrške u okviru IPARD like 2 projekta.

07.07.2016.

Održana prva sjednica Odbora za nadgledanje IPARD II programa

Održana prva sjednica Odbora za nadgledanje IPARD II programa

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Evropske unije danas su u Podgorici održali prvu sjednicu Odbora za nadgledanje IPARD programa. Program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD II 2014-2020 (IPARD II program) usvojen je od strane Evropske komisije 20. jula 2015. godine, a od strane Vlade Crne Gore 10. septembra 2015. godine. Kroz sprovođenje ovog Programa u crnogorsku poljoprivredu biće investirano oko 100 miliona eura do 2020. godine.

20.05.2016.

Produžen rok za dostavljanje aplikacija za IPARD-like 2

Javni poziv za dodjelu podrške prerađivačkom sektoru u poljoprivredi kroz projekat IPARD-like 2, koji je otvoren za apliciranje od 1. aprila do 31. maja 2016. godine biće produžen do 1. jula. Odluka o pruduženju roka donijeta je nakon konsultacija predstavnika IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske banke. Cilj donošenja ovakve odluke je da se svim zainteresovanim proizvođačima omogući dodatno vrijeme kako bi što kvalitetnije pripremili dokumentaciju neophodnu za javni poziv. Na taj način povećava se mogućnost da veći broj aplikanata preskoči zahtjevniji prag projekta IPARD-like 2 i povuče opredijeljenih 5,2 miliona eura iz projekta EU/IPA (RD) 2013.

20.05.2016.

Edukativna radionica o nepravilnostima u IPARD projektima

Edukativna radionica o nepravilnostima u IPARD projektima

Radionica na temu nepravilnosti i prevara u IPARD projektima održana je u Podgorici, u organizaciji IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske komisije (DG AGRI).

17.05.2016.

Održana radionica za prerađivače hrane koji se pripremaju za apliciranje na IPARD-like 2 poziv

Održana radionica za prerađivače hrane koji se pripremaju za apliciranje na IPARD-like 2 poziv

Predstavnici IPARD Agencije Ministarstva poljoprivrede održali su tokom prethodna dva dana više radionica za poljoprivredne proizvođače koji se bave preradom, a koji su zainteresovani da apliciraju na IPARD-like 2 javni poziv. Cilj radionica bio je da se potencijalnim aplikantima pojasni priprema dokumentacije koja je potrebna za prijavljivanje na ovaj javni poziv, kako bi uspješno aplicirali i ugovorili podršku za investicije u unapređenje prerađivačkih kapaciteta.

27.04.2016.

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.

26.04.2016.

Svečano otvaranje novih prostorija Direktorata za plaćanja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima svečano će sjutra, 27. aprila, otvoriti nove prostorije Direktorata za plaćanja - Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.03.2016.

Ministar Ivanović razgovarao sa šeficom Svjetske banke Tatjanom Proskurjakovom

Ministar Ivanović razgovarao sa šeficom Svjetske banke Tatjanom Proskurjakovom

Izuzetno uspješna dosadašnja saradnja između Svjetske banke i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja na projektima podrške razvoju crnogorske poljoprivrede dobra je osnova za nastavak aktivnosti i jačanje partnerstva, ocijenjeno je na sastanku ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića i šefa SB za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Tatjane Proskurjakove.