Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Сагледали стање на Лиму у општини Бијело Поље

Координациони тим за праћење мораторијума на експлоатацију ријечних наноса кренуо у теренски обилазак водотока

Координациони тим за праћење мораторијума на експлоатацију ријечних наноса кренуо у теренски обилазак водотока
Датум објаве: 20.04.2017 19:41 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМПРР
У циљу спровођења и праћења одлуке Министарства пољопривреде о забрани даље експлоатације ријечних наноса у црногорским водотоцима, представници координациног тима за праћење мораторијума данас су обишли општину Бијело Поље.

Представници Министарства пољопривреде, Управе за воде, Управе полиције и Управе за инспекцијске послове, заједно са представницима локалне самоуправе и општинске комуналне полиције, обишли су ток ријеке Лим на територији ове општине. Том приликом направљена је фото – документација свих локација на којима је у претходном периоду обављана експлоатација шљунка и пијеска.

Без обзира што током данашњег обиласка водотока није било затечених нелегалних радњи, представници координационог тима договорили су даље активности на појачаној контроли, у циљу пуног поштовања одлуке о забрани експлоатације.

Обилазак водотока на подручју општине Бијело Поље први је у низу теренских активности координационог тима који, сходно акционом плану за спровођење мораторијума, има задатак да обиђе све водотоке у Црној Гори на које је стављен мораторијум, како би се евидентирало затечено стање и непосредно на терену направили договори за даље активности. Сачињена фото – документација и информације прикупљене са терена биће дио анализе потребне за спровођење планираних активности на изради нових планова регулације водотока.

Као претпоставку успјеха на спровођењу мораторијума, свакако, видимо исказану спремност на заједнички рад на партнерским основама од стране цивилног сектора, риболовних друштава и еколошких невладиних организација, као и медија и свих заинтересованих појединаца.

И овом приликом подсјећамо да сви заинтересовани могу дати драгоцјени допринос контроли спровођења обуставе експлоатације шљунка и пијеска, слањем фотографија и информација о евентуалним нелегалним активностима током трајања мораторијума на контакте за пријављивање експлоатације: 020/224-593 и емаил: пријавиексплоатацију@узв.гов.ме.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја