Manja slova Veća slova RSS


 

MPRR 

 

MPRR


Stočarstvo

01.07.2015.

Stočari iz Crne Gore vratili se iz Austrije sa novim idejama

Stočari iz Crne Gore vratili se iz Austrije sa novim idejama Grupa mladih poljoprivrednih proizvođača iz svih opština Crne Gore koji se bave stočarskom proizvodnjom, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, dva studenta i predstavinicima medija, boravili su u višednevnoj studijskoj posjeti Austriji. Posjetu je organizovalo crnogorsko ministarstvo poljoprivrede, uz podršku Saveznog ministarstva poljoprivrede, šumarstva, životne sredine i vodoprivrede republike Austrije.

29.06.2015.

Saopštenje: Na Njegovuđi održana smotra priplodnih konja, nagrađeno 40 vlasnika

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno, već 90 godina, održava 28. juna na Njegovuđi u opštini Žabljak održana je i juče, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.06.2015.

Najava: Ministarstvo i ove godine podržalo smotru priplodnih konja koja se sjutra održava na Njegovuđi

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno održava svake godine 28. juna, na Njegovuđi u opštini Žabljak, biće održana sjutra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na smotri će učestvovati poljoprivredni proizvođači sa svojim priplodnim grlima, sa područja četiri opštine: Žabljak, Šavnik, Mojkovac i Pljevlja.

24.06.2015.

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Fabrika stočne hrane u Spužu, koja je do nedavno bila u stečaju, dobila je novog vlasnika – firme "Agromont" i "Agroglob". Započeta je realizacija investicije vrijedne 1,5 miliona eura. Prve isporuke stočne hrane očekuju se do kraja godine. Pokretanjem proizvodnje stočne hrane zadovoljiće se potrebe živinarske farme u Martinićima, koju je prethodno, takođe iz stečaja, kupio "Agromont". Stočna hrana biće dostupna i crnogorskim farmerima.

21.06.2015.

Saopštenje: Grupa crnogorskih poljoprivrednika otputovala u studijsku posjetu Austriji

Saopštenje: Grupa crnogorskih poljoprivrednika otputovala u studijsku posjetu Austriji

Poljoprivredni proizvođači koji se bave stočarskom proizvodnjom, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, studenata i medija, njih 46, otputovali su jutros u višednevnu studijsku posjetu Austriji.

27.04.2015.

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Budva i Bar upoznati su u petak, 24.aprila, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

21.04.2015.

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Crnogorski proizvodi od mesa mogu postati još konkuretniji na domaćem i tržištu EU ukoliko se njihov kvalitet bude unapređivao u skladu sa politikama u toj oblasti, među kojima su uvođenje određenih standarda kvaliteta, razvoj geografskih oznaka i oznaka tradicionalnih specijaliteta, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici koji su organizovali Organizacija UN za hranu i poljoprivredu(FAO), Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Univerzitet Donja Gorica(UDG).

17.04.2015.

Saopštenje: Agrobudžetska podrška predstavljena proizvođačima iz Pljevalja

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Pljevlja upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

16.04.2015.

Saopštenje: Prezentacija agrobudžetske podrške za proizvođače iz Nikšića

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Nikšić upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

14.04.2015.

Saopštenje: Počela osma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava obavještavaju javnost da je danas počela proljećna oralna vakcinacija lisica, koja se sprovodi vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca, u cilju iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja na teritoriji Crne Gore.