Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

16.04.2015.

Саопштење: Презентација агробуџетске подршке за произвођаче из Никшића

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Никшић упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.

14.04.2015.

Саопштење: Почела осма кампања оралне вакцинације лисица против бјеснила

Министарство пољопривреде и руралног развоја и Ветеринарска управа обавјештавају јавност да је данас почела прољећна орална вакцинација лисица, која се спроводи ваздушном дистрибуцијом вакцина-мамаца, у циљу искорјењивања бјеснила дивљих животиња на територији Црне Горе.

04.04.2015.

Ветеринарска управа донијела упутство за кретање преживара и контролу на сточним пијацама

Ветеринарска управа Министарства пољопривреде и руралног развоја донијела је данас, 4. априла, Стручно упутство о условима за кретање (премјештање) преживара и мјерама за контролу преживара на мјестима за промет и окупљање животиња ради заштите здравља пеживара од болести плавог језика. Овим су створени услови за “отварање” сточних пијаца и за промет преживара, али уз контролисано кретање (премјештање) и контролу преживара на мјестима за промет и окупљање животиња, сходно новом упутству.

03.04.2015.

Саопштење: Пољопривредници са подручја Даниловграда упознати са мјерама подршке из Агробуџета за ову годину

Саопштење: Пољопривредници са подручја Даниловграда упознати са мјерама подршке из Агробуџета за ову годину

Пољопривредницима са подручја Даниловграда данас су представљене мјере подршке из Агробуџета за 2015. годину. Пољопривредне произвођаче, са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину, су упознали представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и савјетодавних служби. Презентоване су мјере подршке за биљну и сточарску производњу са освртом на критеријуме прихватљивости и процедуре пријаве. Назначене су новине, у односу на прошлогодишњу подршку, које имају за циљ да додатно стимулишу развој црногорске пољопривреде.

02.04.2015.

Саопштење: Пољопривредницима из Подгорице представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и процес усклађивања са ЕУ политиком

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Подгорица информисани су детаљније о могућностима за подршку из Агробуџета за 2015. у свим секторима производње. На инфо-радионицама одржаним у Тузима и Голубовцима, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и авјетодавних служби представили су мјере подршке, у дијелу у дијелу прихватљивих инвестиција, висине подршке, потребне документације и начина подношења захтјева.

31.03.2015.

Реаговање МПРР поводом текста у ДН “Дневне новине” под насловом “Тврдим да држава крије болест плавог језика”

Породица Кулиновић, мајка Нада и син Вјекослав, изнијели су низ неистина и истовремено низ неаргументованих оптужби на рачун Министарства пољопривреде и руралног развоја, у изјавама датим за ДН “Дневне новине”, у тексту објављеном 27. марта ове године, под насловом “Тврдим да држава крије болест плавог језика”.

31.03.2015.

Саопштење: У организацији Министарства пољопривреде одржан округли сто „Безбједност хране“

Саопштење: У организацији Министарства пољопривреде одржан округли сто „Безбједност хране“

У процесу успостављања ефикасног система безбједности хране у Црној Гори, у складу са ЕУ стандардима, нећемо правити компромисе, јер је то питање не само испуњавања обавеза из процеса приступања ЕУ, могућности за пласман домаћих производа, него и заштите, очувања и унапређења здравља становништва, поручио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић приликом отварања округлог стола посвећеног теми „Безбједност хране“.

30.03.2015.

Саопштење: Радионица о ЕУ стандрадима у објектима за храну одржана и у Подгорици

У организацији Ветеринарске управе Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана је у Подгорици радионица за субјекте у пословању храном из централних и јужних крајева Црне Горе о флексибилностима у законодавству о хигијени хране. Претходно је едукативна радионица на ту тему одржана у Бијелом Пољу, за произвођаче са сјевера Црне Горе.

27.03.2015.

Саопштење: Експерт за безбједност хране упознао произвођаче са сјевера са ЕУ стандардима и олакшицама за „мале произвођаче“ у процесу припреме хране

Саопштење: Експерт за безбједност хране упознао произвођаче са сјевера са ЕУ стандардима и олакшицама за „мале произвођаче“ у процесу припреме хране

Пољопривредни произвођачи и прерађивачи са сјевера Црне Горе имали су прилику да се на радионици у Бијелом Пољу упознају са општим и посебним хигијенским захтјевима које према ЕУ стандардима треба да испуне објекти за производњу и промет хране животињског поријекла. Прозвођаче је на ту тему информисао господин Алберто Манкузо (Алберто Манцусо) експерт за безбједност хране из Италије који борави у Црној Гори и пружа експертску помоћ кроз дио МИДАС пројекта који се односи на техничку помоћ за подршку скрининга и класификације објеката за храну у складу са ЕУ стандардима.

26.03.2015.

Саопштење: Пољопривредницима из Улциња и Бара представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и начин усклађивања са ЕУ политиком

Саопштење: Пољопривредницима из Улциња и Бара представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и начин усклађивања са ЕУ политиком

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, Савјетодавне службе у биљној производњи и Службе за селекцију стоке, упознали су јуче у Улцињу пољопривредне произвођаче са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину. Информативној радионици присуствовали су и произвођачи са подручја Бара.