Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

29.06.2015.

Саопштење: На Његовуђи одржана смотра приплодних коња, награђено 40 власника

Смотра најбољих приплодних коња, која се традиционално, већ 90 година, одржава 28. јуна на Његовуђи у општини Жабљак одржана је и јуче, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја.

27.06.2015.

Најава: Министарство и ове године подржало смотру приплодних коња која се сјутра одржава на Његовуђи

Смотра најбољих приплодних коња, која се традиционално одржава сваке године 28. јуна, на Његовуђи у општини Жабљак, биће одржана сјутра, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја. На смотри ће учествовати пољопривредни произвођачи са својим приплодним грлима, са подручја четири општине: Жабљак, Шавник, Мојковац и Пљевља.

24.06.2015.

Саопштење: Започете инвестиције у Фабрици сточне хране у Спужу и покренута производња јаја на фарми у Мартинићима

Саопштење: Започете инвестиције у Фабрици сточне хране у Спужу и покренута производња јаја на фарми у Мартинићима

Фабрика сточне хране у Спужу, која је до недавно била у стечају, добила је новог власника – фирме "Агромонт" и "Агроглоб". Започета је реализација инвестиције вриједне 1,5 милиона еура. Прве испоруке сточне хране очекују се до краја године. Покретањем производње сточне хране задовољиће се потребе живинарске фарме у Мартинићима, коју је претходно, такође из стечаја, купио "Агромонт". Сточна храна биће доступна и црногорским фармерима.

21.06.2015.

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Пољопривредни произвођачи који се баве сточарском производњом, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, студената и медија, њих 46, отпутовали су јутрос у вишедневну студијску посјету Аустрији.

27.04.2015.

Мјере подршке из Агробуџета за 2015. Представљене произвођачима из Бара и Будве

Мјере подршке из Агробуџета за 2015. Представљене произвођачима из Бара и Будве

Пољопривредни произвођачи са подручја општина Будва и Бар упознати су у петак, 24.априла, са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу и рибарство.

21.04.2015.

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Црногорски производи од меса могу постати још конкуретнији на домаћем и тржишту ЕУ уколико се њихов квалитет буде унапређивао у складу са политикама у тој области, међу којима су увођење одређених стандарда квалитета, развој географских ознака и ознака традиционалних специјалитета, оцијењено је данас на скупу у Подгорици који су организовали Организација УН за храну и пољопривреду(ФАО), Европска банка за обнову и развој(ЕБРД), Министарство пољопривреде и руралног развоја и Универзитет Доња Горица(УДГ).

17.04.2015.

Саопштење: Агробуџетска подршка представљена произвођачима из Пљеваља

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Пљевља упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.

16.04.2015.

Саопштење: Презентација агробуџетске подршке за произвођаче из Никшића

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Никшић упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.

14.04.2015.

Саопштење: Почела осма кампања оралне вакцинације лисица против бјеснила

Министарство пољопривреде и руралног развоја и Ветеринарска управа обавјештавају јавност да је данас почела прољећна орална вакцинација лисица, која се спроводи ваздушном дистрибуцијом вакцина-мамаца, у циљу искорјењивања бјеснила дивљих животиња на територији Црне Горе.

04.04.2015.

Ветеринарска управа донијела упутство за кретање преживара и контролу на сточним пијацама

Ветеринарска управа Министарства пољопривреде и руралног развоја донијела је данас, 4. априла, Стручно упутство о условима за кретање (премјештање) преживара и мјерама за контролу преживара на мјестима за промет и окупљање животиња ради заштите здравља пеживара од болести плавог језика. Овим су створени услови за “отварање” сточних пијаца и за промет преживара, али уз контролисано кретање (премјештање) и контролу преживара на мјестима за промет и окупљање животиња, сходно новом упутству.