Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

04.07.2015.

Саопштење Министар Ивановић обишао Милкрафт пројекат у Павином Пољу

Саопштење Министар Ивановић обишао Милкрафт пројекат у Павином Пољу Сјевер Црне Горе има шансу да добије највећу фарму музних крава у Црној Гори и савремену мљекару. Планирано је запошљавање 150 радника, откуп млијека од коопераната са тог подручја, и производња квалитетног млијека и мљечних производа широког асортимана. Фарма и мљекара налазе се у Павином Пољу. Све досадашње радове реализовала је компаније „Милкрафт“ из сопствених средстава. О темпу радова на финализацији пројекта, опремању објеката и будућим плановима који се односе на развој сточарства и пољопривреде овог подручја разговарли су министар пољопривреде и руралног развоја, проф. др Петар Ивановић и власник компаније „Милкрафт“ Драган Бурић.

03.07.2015.

Најава: Сјутра на Косаници „Прва коса Црне Горе“

Невладина организација „Прва коса Црне Горе“ и Министарство пољопривреде и руралног развоја организују сјутра, 04. јула, у Пљевљима 20. традиционалну косидбу која има међународни такмичарски карактер.

01.07.2015.

Сточари из Црне Горе вратили се из Аустрије са новим идејама

Сточари из Црне Горе вратили се из Аустрије са новим идејама

Група младих пољопривредних произвођача из свих општина Црне Горе који се баве сточарском производњом, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, два студента и представиницима медија, боравили су у вишедневној студијској посјети Аустрији. Посјету је организовало црногорско министарство пољопривреде, уз подршку Савезног министарства пољопривреде, шумарства, животне средине и водопривреде републике Аустрије.

29.06.2015.

Саопштење: На Његовуђи одржана смотра приплодних коња, награђено 40 власника

Смотра најбољих приплодних коња, која се традиционално, већ 90 година, одржава 28. јуна на Његовуђи у општини Жабљак одржана је и јуче, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја.

27.06.2015.

Најава: Министарство и ове године подржало смотру приплодних коња која се сјутра одржава на Његовуђи

Смотра најбољих приплодних коња, која се традиционално одржава сваке године 28. јуна, на Његовуђи у општини Жабљак, биће одржана сјутра, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја. На смотри ће учествовати пољопривредни произвођачи са својим приплодним грлима, са подручја четири општине: Жабљак, Шавник, Мојковац и Пљевља.

24.06.2015.

Саопштење: Започете инвестиције у Фабрици сточне хране у Спужу и покренута производња јаја на фарми у Мартинићима

Саопштење: Започете инвестиције у Фабрици сточне хране у Спужу и покренута производња јаја на фарми у Мартинићима

Фабрика сточне хране у Спужу, која је до недавно била у стечају, добила је новог власника – фирме "Агромонт" и "Агроглоб". Започета је реализација инвестиције вриједне 1,5 милиона еура. Прве испоруке сточне хране очекују се до краја године. Покретањем производње сточне хране задовољиће се потребе живинарске фарме у Мартинићима, коју је претходно, такође из стечаја, купио "Агромонт". Сточна храна биће доступна и црногорским фармерима.

21.06.2015.

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Пољопривредни произвођачи који се баве сточарском производњом, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, студената и медија, њих 46, отпутовали су јутрос у вишедневну студијску посјету Аустрији.

27.04.2015.

Мјере подршке из Агробуџета за 2015. Представљене произвођачима из Бара и Будве

Мјере подршке из Агробуџета за 2015. Представљене произвођачима из Бара и Будве

Пољопривредни произвођачи са подручја општина Будва и Бар упознати су у петак, 24.априла, са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу и рибарство.

21.04.2015.

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Црногорски производи од меса могу постати још конкуретнији на домаћем и тржишту ЕУ уколико се њихов квалитет буде унапређивао у складу са политикама у тој области, међу којима су увођење одређених стандарда квалитета, развој географских ознака и ознака традиционалних специјалитета, оцијењено је данас на скупу у Подгорици који су организовали Организација УН за храну и пољопривреду(ФАО), Европска банка за обнову и развој(ЕБРД), Министарство пољопривреде и руралног развоја и Универзитет Доња Горица(УДГ).

17.04.2015.

Саопштење: Агробуџетска подршка представљена произвођачима из Пљеваља

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Пљевља упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.