Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

27.04.2015.

Мјере подршке из Агробуџета за 2015. Представљене произвођачима из Бара и Будве

Мјере подршке из Агробуџета за 2015. Представљене произвођачима из Бара и Будве Пољопривредни произвођачи са подручја општина Будва и Бар упознати су у петак, 24.априла, са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу и рибарство.

21.04.2015.

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Црногорски производи од меса могу постати још конкуретнији на домаћем и тржишту ЕУ уколико се њихов квалитет буде унапређивао у складу са политикама у тој области, међу којима су увођење одређених стандарда квалитета, развој географских ознака и ознака традиционалних специјалитета, оцијењено је данас на скупу у Подгорици који су организовали Организација УН за храну и пољопривреду(ФАО), Европска банка за обнову и развој(ЕБРД), Министарство пољопривреде и руралног развоја и Универзитет Доња Горица(УДГ).

17.04.2015.

Саопштење: Агробуџетска подршка представљена произвођачима из Пљеваља

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Пљевља упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.

16.04.2015.

Саопштење: Презентација агробуџетске подршке за произвођаче из Никшића

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Никшић упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.

14.04.2015.

Саопштење: Почела осма кампања оралне вакцинације лисица против бјеснила

Министарство пољопривреде и руралног развоја и Ветеринарска управа обавјештавају јавност да је данас почела прољећна орална вакцинација лисица, која се спроводи ваздушном дистрибуцијом вакцина-мамаца, у циљу искорјењивања бјеснила дивљих животиња на територији Црне Горе.

04.04.2015.

Ветеринарска управа донијела упутство за кретање преживара и контролу на сточним пијацама

Ветеринарска управа Министарства пољопривреде и руралног развоја донијела је данас, 4. априла, Стручно упутство о условима за кретање (премјештање) преживара и мјерама за контролу преживара на мјестима за промет и окупљање животиња ради заштите здравља пеживара од болести плавог језика. Овим су створени услови за “отварање” сточних пијаца и за промет преживара, али уз контролисано кретање (премјештање) и контролу преживара на мјестима за промет и окупљање животиња, сходно новом упутству.

03.04.2015.

Саопштење: Пољопривредници са подручја Даниловграда упознати са мјерама подршке из Агробуџета за ову годину

Саопштење: Пољопривредници са подручја Даниловграда упознати са мјерама подршке из Агробуџета за ову годину

Пољопривредницима са подручја Даниловграда данас су представљене мјере подршке из Агробуџета за 2015. годину. Пољопривредне произвођаче, са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину, су упознали представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и савјетодавних служби. Презентоване су мјере подршке за биљну и сточарску производњу са освртом на критеријуме прихватљивости и процедуре пријаве. Назначене су новине, у односу на прошлогодишњу подршку, које имају за циљ да додатно стимулишу развој црногорске пољопривреде.

02.04.2015.

Саопштење: Пољопривредницима из Подгорице представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и процес усклађивања са ЕУ политиком

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Подгорица информисани су детаљније о могућностима за подршку из Агробуџета за 2015. у свим секторима производње. На инфо-радионицама одржаним у Тузима и Голубовцима, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и авјетодавних служби представили су мјере подршке, у дијелу у дијелу прихватљивих инвестиција, висине подршке, потребне документације и начина подношења захтјева.

31.03.2015.

Реаговање МПРР поводом текста у ДН “Дневне новине” под насловом “Тврдим да држава крије болест плавог језика”

Породица Кулиновић, мајка Нада и син Вјекослав, изнијели су низ неистина и истовремено низ неаргументованих оптужби на рачун Министарства пољопривреде и руралног развоја, у изјавама датим за ДН “Дневне новине”, у тексту објављеном 27. марта ове године, под насловом “Тврдим да држава крије болест плавог језика”.

31.03.2015.

Саопштење: У организацији Министарства пољопривреде одржан округли сто „Безбједност хране“

Саопштење: У организацији Министарства пољопривреде одржан округли сто „Безбједност хране“

У процесу успостављања ефикасног система безбједности хране у Црној Гори, у складу са ЕУ стандардима, нећемо правити компромисе, јер је то питање не само испуњавања обавеза из процеса приступања ЕУ, могућности за пласман домаћих производа, него и заштите, очувања и унапређења здравља становништва, поручио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић приликом отварања округлог стола посвећеног теми „Безбједност хране“.