Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

04.11.2015.

Одговор МПРР предсједнику Уније сточара сјевера Милку Живковићу поводом текста у ДН Дан ”Позвао министра Ивановића да новац од Арапа подијели поштеним произвођачима”

Тешко би бригу господина Живковића, предсједника једног пољопривредног удружења, вриједни домаћини могли приписати посвећености послу или неинформисаности о програмима подршке коју даје ресорно Министарство. Нама је јасно да је ријеч о празном еху, очигледно великих фрустрација, након неуспјелих протеста у Подгорици. Зато и не чуди што је по већ устаљеној шеми напао кредитна средства из Абу Даби развојног фонда

23.10.2015.

Продужење рока за достављање захтјева по јавном позиву за додјелу подршке за унапређење сточног фонда.

Обавјештавамо све заинтересоване да је рок за подношење захтјева продужен до 10.11.2015. године.

24.09.2015.

Обавјештење: Продужен рок за подношење захтјева на Јавни позив за унапређење сточног фонда за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја продужило је рок за подношење захтјева по Јавном позиву за унапређење сточног фонда до 15.10.2015. године. Информације у вези са Јавним позивом могу се добити путем телефона: 020/482-281, 020/482-283.

11.09.2015.

Саопштење: У Загребу потписан Споразум о сарадњи ЈУ Специјалистичке ветеринарске лабораторије и Хрватског ветеринарског института

Саопштење: У Загребу потписан Споразум о сарадњи ЈУ Специјалистичке ветеринарске лабораторије и Хрватског ветеринарског института

Специјалистичка ветеринарска лабораторија Црне Горе и Хрватски ветеринарски институт сарађиваће тјешње у наредном периоду у области ветеринарског образовања, науке и струке, на основу споразума који је 8. септембра потписан у Загребу. Споразум су у име двије институције потписали мр Дејан Лаушевић, директор ЈУ Специјалистичка ветеринарска лабораторија и проф. др Борис Хабрун, директор Хрватског ветеринарског института.

31.08.2015.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом 1.1.1. Директна подршка сточарској производњи, објављује Јавни позив за додјелу подршке за инвестиције у повећање сточног фонда за 2015. годину. Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

26.07.2015.

Током званичне посјете министра Ивановића Белгији договорено јачање сарадње Црне Горе и Валоније у области пољопривреде

Током званичне посјете министра Ивановића Белгији договорено јачање сарадње Црне Горе и Валоније у области пољопривреде

Другог дана званичне посјете Валонији, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се са валонским колегом Рене Коленом (Рене Цолллин). Саговорници су констатовали да је реализовано све што је договорено током прве посјете министра Ивановића Валонији у марту ове године, те да постоји обострани интерес да се сарадња продуби и формализује кроз потписивање Меморандума о сарадњи два министарства, са фокусом на руралани развој, образовање и истраживање у сектору пољопривреде. Меморандум би представљао правни оквир за дугорочну стратешку сарадњу у специфичним областима које ће, како је договорено, идентификовати заједнички експертски тим...

25.07.2015.

Министар Ивановић започео званичну посјету Белгији, регији Валонија, учешћем на сајму пољопривреде у Либрамону

Министар Ивановић започео званичну посјету Белгији, регији Валонија, учешћем на сајму пољопривреде у Либрамону

Учешћем на свечаној церемонији отварања највећег пољопривредног сајма у Европи, који се одржава у белгијском граду Либрамону, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић започео је студијску посјету Белгији и региону Валонија. Посјета је организована на позив валонског колеге, министра пољопривреде Рене Колена (Рене Цоллин). У делегацији са министром Ивановићем налази се и група од 30 црногорских пољопривредника, као и представници Савјетодавне службе и Министарства пољопривреде и руралног развоја.

07.07.2015.

Наредба о додатним мјерама за кретање преживара за спрјечавање ширења болести плави језик

Министарство пољопривреде и руралног развоја донијело је наредбу о додатним мјерама за кретање преживара ради спрјечавања ширења болести плавог језика.

04.07.2015.

Саопштење Министар Ивановић обишао Милкрафт пројекат у Павином Пољу

Саопштење Министар Ивановић обишао Милкрафт пројекат у Павином Пољу

Сјевер Црне Горе има шансу да добије највећу фарму музних крава у Црној Гори и савремену мљекару. Планирано је запошљавање 150 радника, откуп млијека од коопераната са тог подручја, и производња квалитетног млијека и мљечних производа широког асортимана. Фарма и мљекара налазе се у Павином Пољу. Све досадашње радове реализовала је компаније „Милкрафт“ из сопствених средстава. О темпу радова на финализацији пројекта, опремању објеката и будућим плановима који се односе на развој сточарства и пољопривреде овог подручја разговарли су министар пољопривреде и руралног развоја, проф. др Петар Ивановић и власник компаније „Милкрафт“ Драган Бурић.

03.07.2015.

Најава: Сјутра на Косаници „Прва коса Црне Горе“

Невладина организација „Прва коса Црне Горе“ и Министарство пољопривреде и руралног развоја организују сјутра, 04. јула, у Пљевљима 20. традиционалну косидбу која има међународни такмичарски карактер.