Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

26.07.2015.

Током званичне посјете министра Ивановића Белгији договорено јачање сарадње Црне Горе и Валоније у области пољопривреде

Током званичне посјете министра Ивановића Белгији договорено јачање сарадње Црне Горе и Валоније у области пољопривреде Другог дана званичне посјете Валонији, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се са валонским колегом Рене Коленом (Рене Цолллин). Саговорници су констатовали да је реализовано све што је договорено током прве посјете министра Ивановића Валонији у марту ове године, те да постоји обострани интерес да се сарадња продуби и формализује кроз потписивање Меморандума о сарадњи два министарства, са фокусом на руралани развој, образовање и истраживање у сектору пољопривреде. Меморандум би представљао правни оквир за дугорочну стратешку сарадњу у специфичним областима које ће, како је договорено, идентификовати заједнички експертски тим...

25.07.2015.

Министар Ивановић започео званичну посјету Белгији, регији Валонија, учешћем на сајму пољопривреде у Либрамону

Министар Ивановић започео званичну посјету Белгији, регији Валонија, учешћем на сајму пољопривреде у Либрамону

Учешћем на свечаној церемонији отварања највећег пољопривредног сајма у Европи, који се одржава у белгијском граду Либрамону, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић започео је студијску посјету Белгији и региону Валонија. Посјета је организована на позив валонског колеге, министра пољопривреде Рене Колена (Рене Цоллин). У делегацији са министром Ивановићем налази се и група од 30 црногорских пољопривредника, као и представници Савјетодавне службе и Министарства пољопривреде и руралног развоја.

07.07.2015.

Наредба о додатним мјерама за кретање преживара за спрјечавање ширења болести плави језик

Министарство пољопривреде и руралног развоја донијело је наредбу о додатним мјерама за кретање преживара ради спрјечавања ширења болести плавог језика.

04.07.2015.

Саопштење Министар Ивановић обишао Милкрафт пројекат у Павином Пољу

Саопштење Министар Ивановић обишао Милкрафт пројекат у Павином Пољу

Сјевер Црне Горе има шансу да добије највећу фарму музних крава у Црној Гори и савремену мљекару. Планирано је запошљавање 150 радника, откуп млијека од коопераната са тог подручја, и производња квалитетног млијека и мљечних производа широког асортимана. Фарма и мљекара налазе се у Павином Пољу. Све досадашње радове реализовала је компаније „Милкрафт“ из сопствених средстава. О темпу радова на финализацији пројекта, опремању објеката и будућим плановима који се односе на развој сточарства и пољопривреде овог подручја разговарли су министар пољопривреде и руралног развоја, проф. др Петар Ивановић и власник компаније ���Милкрафт“ Драган Бурић.

03.07.2015.

Најава: Сјутра на Косаници „Прва коса Црне Горе“

Невладина организација „Прва коса Црне Горе“ и Министарство пољопривреде и руралног развоја организују сјутра, 04. јула, у Пљевљима 20. традиционалну косидбу која има међународни такмичарски карактер.

01.07.2015.

Сточари из Црне Горе вратили се из Аустрије са новим идејама

Сточари из Црне Горе вратили се из Аустрије са новим идејама

Група младих пољопривредних произвођача из свих општина Црне Горе који се баве сточарском производњом, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, два студента и представиницима медија, боравили су у вишедневној студијској посјети Аустрији. Посјету је организовало црногорско министарство пољопривреде, уз подршку Савезног министарства пољопривреде, шумарства, животне средине и водопривреде републике Аустрије.

29.06.2015.

Саопштење: На Његовуђи одржана смотра приплодних коња, награђено 40 власника

Смотра најбољих приплодних коња, која се традиционално, већ 90 година, одржава 28. јуна на Његовуђи у општини Жабљак одржана је и јуче, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја.

27.06.2015.

Најава: Министарство и ове године подржало смотру приплодних коња која се сјутра одржава на Његовуђи

Смотра најбољих приплодних коња, која се традиционално одржава сваке године 28. јуна, на Његовуђи у општини Жабљак, биће одржана сјутра, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја. На смотри ће учествовати пољопривредни произвођачи са својим приплодним грлима, са подручја четири општине: Жабљак, Шавник, Мојковац и Пљевља.

24.06.2015.

Саопштење: Започете инвестиције у Фабрици сточне хране у Спужу и покренута производња јаја на фарми у Мартинићима

Саопштење: Започете инвестиције у Фабрици сточне хране у Спужу и покренута производња јаја на фарми у Мартинићима

Фабрика сточне хране у Спужу, која је до недавно била у стечају, добила је новог власника – фирме "Агромонт" и "Агроглоб". Започета је реализација инвестиције вриједне 1,5 милиона еура. Прве испоруке сточне хране очекују се до краја године. Покретањем производње сточне хране задовољиће се потребе живинарске фарме у Мартинићима, коју је претходно, такође из стечаја, купио "Агромонт". Сточна храна биће доступна и црногорским фармерима.

21.06.2015.

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Пољопривредни произвођачи који се баве сточарском производњом, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, студената и медија, њих 46, отпутовали су јутрос у вишедневну студијску посјету Аустрији.