Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

25.02.2016.

Позив за предају захтјева за премије у сточарској производњи за 2016. годину

Позив за предају захтјева за премије у сточарској производњи за 2016. годину Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава пољопривредне произвођаче да од 1. марта могу почети са достављањем захтјева и документације за добијање подршке за сточарску производњу.

14.02.2016.

У Петњици завшена прва фаза водовода који ће снабдијевати око 600 домаћинстава, представљене мјере подршке Министарства

У Петњици завшена прва фаза водовода који ће снабдијевати око 600 домаћинстава, представљене мјере подршке Министарства

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић током радне посјете Општини Петњица обишао је са сарадницима радове на првој фази водовода, са којег ће се, када се заврши, снабдијевати око 600 домаћинстава у десетак села. Са предсједником Општине Петњица Самиром Аговићем разговарао је о динамици наставка радова на водоводу у овој години, али и о осталим инфраструктурним пројектима за побољшање услова за развој пољопривредне производње и руралних подручја.

13.02.2016.

Министар Ивановић посјетио Општину Андријевица и пољопривредне произвођаче

Министар Ивановић посјетио Општину Андријевица и пољопривредне произвођаче

Подаци о расту површина под засадима воћа(35 хц нових у 2015), броја органских произвођача(од 31 регистрованог 10 нових) и значајним износима инвестиција у пољопривредна газдинства које су реализоване или уговорене током протекле године показују да је општина Андријевица с правом развој базирала на области пољопривреде. Да на том путу Андријевица и пољопривредници са тог подручја имају пуну подршку државе потврдила је и нова радна посјета Министра проф. др Петра Ивановића.

02.12.2015.

Најава: МПРР у сарадњи са ЕБРД и ФАО организује радионице на тему географске заштите производа од меса са сјевера ЦГ

Министарство пољопривреде у руралног развоја Црне Горе у сарадњи са Европском банком за реконструкцију и развој (ЕБРД) и Организацијом Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО) организоваће данас и сјутра радионице за произвођаче меса са сјевера Црне Горе. Тема радионице биће упознавање са процедуром заштите географског поријекла за производе од меса, подизање свијести о потенцијалима тих производа и бенефитима, као и планирање наредних корака са циљем заштите поријекла традиционалних производа са сјевера Црне Горе.

27.11.2015.

Потписано још 17 уговора о додјели подршке за набавку сточног фонда са произвођачима из Подгорице, Даниловграда, Колашина, Цетиња и Улциња

Потписано још 17 уговора о додјели подршке за набавку сточног фонда са произвођачима из Подгорице, Даниловграда, Колашина, Цетиња и Улциња

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић потписао је данас у Подгорици уговоре о додјели подршке за увећање сточног фонда са још 17 пољопривредних произвођача са подручја Подгорице, Даниловграда, Колашина, Цетиња и Улциња.

04.11.2015.

Одговор МПРР предсједнику Уније сточара сјевера Милку Живковићу поводом текста у ДН Дан ”Позвао министра Ивановића да новац од Арапа подијели поштеним произвођачима”

Тешко би бригу господина Живковића, предсједника једног пољопривредног удружења, вриједни домаћини могли приписати посвећености послу или неинформисаности о програмима подршке коју даје ресорно Министарство. Нама је јасно да је ријеч о празном еху, очигледно великих фрустрација, након неуспјелих протеста у Подгорици. Зато и не чуди што је по већ устаљеној шеми напао кредитна средства из Абу Даби развојног фонда

23.10.2015.

Продужење рока за достављање захтјева по јавном позиву за додјелу подршке за унапређење сточног фонда.

Обавјештавамо све заинтересоване да је рок за подношење захтјева продужен до 10.11.2015. године.

24.09.2015.

Обавјештење: Продужен рок за подношење захтјева на Јавни позив за унапређење сточног фонда за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја продужило је рок за подношење захтјева по Јавном позиву за унапређење сточног фонда до 15.10.2015. године. Информације у вези са Јавним позивом могу се добити путем телефона: 020/482-281, 020/482-283.

11.09.2015.

Саопштење: У Загребу потписан Споразум о сарадњи ЈУ Специјалистичке ветеринарске лабораторије и Хрватског ветеринарског института

Саопштење: У Загребу потписан Споразум о сарадњи ЈУ Специјалистичке ветеринарске лабораторије и Хрватског ветеринарског института

Специјалистичка ветеринарска лабораторија Црне Горе и Хрватски ветеринарски институт сарађиваће тјешње у наредном периоду у области ветеринарског образовања, науке и струке, на основу споразума који је 8. септембра потписан у Загребу. Споразум су у име двије институције потписали мр Дејан Лаушевић, директор ЈУ Специјалистичка ветеринарска лабораторија и проф. др Борис Хабрун, директор Хрватског ветеринарског института.

31.08.2015.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом 1.1.1. Директна подршка сточарској производњи, објављује Јавни позив за додјелу подршке за инвестиције у повећање сточног фонда за 2015. годину. Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.