Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

23.04.2017.

Подршка Министарства пољопривреде и руралног развоја козарима у набавци висококвалитетних приплодних јарчева

Препознајући значај козарства у Црној Гори и позитивне трендове у овој области који се огледају у све већем интересовању пољопривредних произвођача да се баве узгојем коза и производњом козијих производа, Министарство пољопривреде и руралног развоја подржало је козаре у намјери да побољшају расни састав својих грла.

13.04.2017.

Произвођачима појашњене могућности подршке преради млијека на газдинствима

Произвођачима појашњене могућности подршке преради млијека на газдинствима

Пољопривредним произвођачима који прерађују сирово млијеко на газдинствима појашњене су могућности подршке Министарства пољопривреде и руралног развоја усмјерене на унапређење прераде мљечних производа. Радионицу одржану у Технополису у Никшићу одржали су представници Министарства, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Службе за селекцију стоке.

11.04.2017.

Најава: У Технополису радионица на тему прераде млијека на газдинствима

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Службом за селекцију стоке организоваће у сриједу, 12. априла, презентацију на тему потенцијала за производњу сира и других млијечних производа, као и мјера подршке које могу да остваре произвођачи.

07.04.2017.

Данас почиње вакцинција против болести плавог језика

Акција вакцинације говеда против болести плавог језика на цијелој територији Црне Горе почиње данас, након што је спроведена процедура набавке одговарајућих вакцина и обављене све припреме за организацију посла на терену. Ускоро ће почети и вакцинација оваца против болести плави језик, што, уз континуирану вакцинацију говеда против болести квргаве коже, представља најбољу могућу превенцију у сузбијању двије нарочито опасне заразне болести.

05.04.2017.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за за унапређење сточног фонда за 2017. годину

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину – Агробуџет (“Службени лист ЦГ” бр, 11/17), програм Мјера 2.1.14 – Подршка унапређењу сточног фонда, а у вези са Јавним позивом за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2017. годину, објављеном дана 08. марта 2017. године на интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ДНЕВНЕ НОВИНЕ”, Министарство пољопривреде и руралног развоја

20.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2017. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину.

17.03.2017.

У току припреме за вакцинацију сточног фонда од болести квргаве коже и плавог језика

У циљу спровођења најављене вакцинације сточног фонда против болести “квргава кожа говеда” и “плави језик”, Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе и Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове отпочели су припреме за спровођење ове свеобухватне акције.

11.03.2017.

Обезбијеђено милион еура за заштиту сточног фонда од опасних заразних болести

Влада Црне Горе обезбиједила је око милион еура за програм вакцинације сточног фонда, у циљу превенције болести “квргава кожа говеда” и “плави језик” у 2017. години. Ове болести су током прошле године црногорским сточарима проузроковале значајне губитке, а држави трошак, у укупном износу од скоро два милиона еура.

08.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2017. годину објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2017. годину. Кроз овај јавни позив, заинтересовани могу добити подршку за набавку стеоних јуница, приплодних оваца и коза, као и приплодних свиња(назимица и нераста). Могућност добијања подршке имају и почетници.

04.03.2017.

Сточарима који су се одлучили за нова грла као надокнаду штете од болести квргаве коже

Пољопривредним произвођачима који су током прошле године претрпјели штету усљед појаве болести квргаве коже говеда, а који су се опредијелили за надокнаду по систему „грло за грло“, извршена је расподјела чистокрвних стеоних јуница које су увезене из Аустрије.