Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

28.02.2018.

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2018. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2018. години наставља подршку сточарској производњи кроз мјере које се односе на директну подршку по грлу (премије за краве и приплодне јунице), одрживо коришћење планинских пашњака (издиг стоке на катуне), затим тов јунади, као и премије за стеоне јунице у чистој раси.

11.07.2017.

Одржана ТАИЕX радионица на тему “Хигијенски захтјеви за третирање сировог млијека”

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије, организовало је радионицу на тему „Хигијенски захтјеви за третирање сировог млијека“.

04.05.2017.

Продужен рок за подношење захтјева за премије у сточарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја продужило је до 10. маја рок за подношење захтјева за остваривање премија у сточарској производњи, због већег броја заинтересованих пољопривредних произвођача који испуњавају услове за остваривање овог права.

25.04.2017.

Уз подршку Министарства пољопривреде козари набавили висококвалитетне приплодне јарчеве

Уз подршку Министарства пољопривреде козари набавили висококвалитетне приплодне јарчеве

Пољопривредни произвођачи из више црногорских општина који се баве козарством преузели су јуче висококвалитетне приплодне јарчеве које су набавили уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја. Расподјела је обављена на фарми у Жупи, у Никшићу.

23.04.2017.

Подршка Министарства пољопривреде и руралног развоја козарима у набавци висококвалитетних приплодних јарчева

Препознајући значај козарства у Црној Гори и позитивне трендове у овој области који се огледају у све већем интересовању пољопривредних произвођача да се баве узгојем коза и производњом козијих производа, Министарство пољопривреде и руралног развоја подржало је козаре у намјери да побољшају расни састав својих грла.

13.04.2017.

Произвођачима појашњене могућности подршке преради млијека на газдинствима

Произвођачима појашњене могућности подршке преради млијека на газдинствима

Пољопривредним произвођачима који прерађују сирово млијеко на газдинствима појашњене су могућности подршке Министарства пољопривреде и руралног развоја усмјерене на унапређење прераде мљечних производа. Радионицу одржану у Технополису у Никшићу одржали су представници Министарства, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Службе за селекцију стоке.

11.04.2017.

Најава: У Технополису радионица на тему прераде млијека на газдинствима

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Службом за селекцију стоке организоваће у сриједу, 12. априла, презентацију на тему потенцијала за производњу сира и других млијечних производа, као и мјера подршке које могу да остваре произвођачи.

07.04.2017.

Данас почиње вакцинција против болести плавог језика

Акција вакцинације говеда против болести плавог језика на цијелој територији Црне Горе почиње данас, након што је спроведена процедура набавке одговарајућих вакцина и обављене све припреме за организацију посла на терену. Ускоро ће почети и вакцинација оваца против болести плави језик, што, уз континуирану вакцинацију говеда против болести квргаве коже, представља најбољу могућу превенцију у сузбијању двије нарочито опасне заразне болести.

05.04.2017.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за за унапређење сточног фонда за 2017. годину

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину – Агробуџет (“Службени лист ЦГ” бр, 11/17), програм Мјера 2.1.14 – Подршка унапређењу сточног фонда, а у вези са Јавним позивом за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2017. годину, објављеном дана 08. марта 2017. године на интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ДНЕВНЕ НОВИНЕ”, Министарство пољопривреде и руралног развоја

20.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2017. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину.