Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

04.03.2019.

Радионица за фармере на тему подизања квалитета млијека и прераде на газдинству

Одјељење за савјетодавне послове у области сточарства Министарства пољопривреде и руралног развоја организоваће у уторак, 5. марта, радионицу за пољопривредне произвођаче са територије Берана, Андријевице, Плава и Гусиња на теме “Прерада млијека на газдинству” и “Хигијена млијека и поступци након муже”.

28.02.2019.

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2019. годину

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2019. години наставља подршку сточарској производњи кроз мјере које се односе на директну подршку по грлу (премије за краве и приплодне јунице, овце и козе), одрживо коришћење планинских пашњака (издиг стоке на катуне), као и премије за стеоне јунице у чистој раси. Од ове године године подршка се даје за супрасне назимице и крмаче у чистој раси.

18.02.2019.

Процедура реализације мјере 1.1.1 директна плаћања у сточарској производњи - тов јунади, бикова и волова

Тов јунади све више добија на значају, будући да се тов одвија како у интензивним, тако и у екстензивним системима узгоја. Највећи дио укупне производње меса у Црној Гори добија се од преживара и то од говеди око 37%.

29.01.2019.

Информација : Процедура реализације мјере - Подршка преради млијека на газдинству

Министарство пољопривреде и руралног развоја припремило је процедуру за реализацију мјере 1.1.3 Подршка преради млијека на газдинству. Позивамо све заинтересоване произвођаче да се информишу о начину реализације ове мјере за 2019. годину. Све информације могу се добити у регионалним центрима Одјељења за савјетодавне послове у области сточарству.

22.11.2018.

Саопштење: Сточарима исплаћене премије, повећан број корисника

Саопштење: Сточарима исплаћене премије, повећан број корисника

Министарство пољопривреде и руралног развоја исплатило је развојне премије у сточарству држаоцима животиња који су испунили услове предвиђене Агробуџетом за 2018. годину.

07.11.2018.

Фармери из Петњице и Рожаја на едукативној радионици о унапређењу квалитета млијека

Фармери из Петњице и Рожаја на едукативној радионици о унапређењу квалитета млијека

Едукативна радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана је данас за пољопривредне произвођаче из Рожаја и Петњице.

02.11.2018.

Радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана за фармере у Никшићу

Радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана за фармере у Никшићу

Фармери из Никшића изразили су значајно интересовање да присуствују данашњој едукативној радионици на тему унапређења квалитета сировог млијека, које спроводи Министарство пољопривреде и руралног развоја.

31.10.2018.

Са фармерима о унапређењу квалитета млијека сјутра у Технополису, у Никшићу

Обука фармера с циљем подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на фармама наставља се у четвртак, 1. новембра у Никшићу.

11.10.2018.

Фармери из Улциња присуствовали обуци на тему унапређења квалитета млијека

Фармери из Улциња присуствовали обуци на тему унапређења квалитета млијека

Веома добар хемијски квалитет сировог млијека које се производи у Црној Гори потребно је надоградити и испуњавањем прописаних хигијенских параметара који се односе на број микроорганизама и соматских ћелија у млијеку, како би црногорски произвођачи постали конкуретнији и остваривали веће приходе на газдинствима.

10.10.2018.

Обука фармера у циљу унапређења квалитета сировог млијека у четвртак у Владимиру, Улцињ

У оквиру новог циклуса обука за пољопривредне произвођаче широм Црне Горе, у циљу едукације и подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на својим газдинствима, радионица ће у четвртак, 11. октобра, бити одржана у Улцињу.