Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

06.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2019

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2019 Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за ову годину.

04.03.2019.

Радионица за фармере на тему подизања квалитета млијека и прераде на газдинству

Одјељење за савјетодавне послове у области сточарства Министарства пољопривреде и руралног развоја организоваће у уторак, 5. марта, радионицу за пољопривредне произвођаче са територије Берана, Андријевице, Плава и Гусиња на теме “Прерада млијека на газдинству” и “Хигијена млијека и поступци након муже”.

28.02.2019.

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2019. годину

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2019. години наставља подршку сточарској производњи кроз мјере које се односе на директну подршку по грлу (премије за краве и приплодне јунице, овце и козе), одрживо коришћење планинских пашњака (издиг стоке на катуне), као и премије за стеоне јунице у чистој раси. Од ове године године подршка се даје за супрасне назимице и крмаче у чистој раси.

18.02.2019.

Процедура реализације мјере 1.1.1 директна плаћања у сточарској производњи - тов јунади, бикова и волова

Тов јунади све више добија на значају, будући да се тов одвија како у интензивним, тако и у екстензивним системима узгоја. Највећи дио укупне производње меса у Црној Гори добија се од преживара и то од говеди око 37%.

29.01.2019.

Информација : Процедура реализације мјере - Подршка преради млијека на газдинству

Министарство пољопривреде и руралног развоја припремило је процедуру за реализацију мјере 1.1.3 Подршка преради млијека на газдинству. Позивамо све заинтересоване произвођаче да се информишу о начину реализације ове мјере за 2019. годину. Све информације могу се добити у регионалним центрима Одјељења за савјетодавне послове у области сточарству.

22.11.2018.

Саопштење: Сточарима исплаћене премије, повећан број корисника

Саопштење: Сточарима исплаћене премије, повећан број корисника

Министарство пољопривреде и руралног развоја исплатило је развојне премије у сточарству држаоцима животиња који су испунили услове предвиђене Агробуџетом за 2018. годину.

07.11.2018.

Фармери из Петњице и Рожаја на едукативној радионици о унапређењу квалитета млијека

Фармери из Петњице и Рожаја на едукативној радионици о унапређењу квалитета млијека

Едукативна радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана је данас за пољопривредне произвођаче из Рожаја и Петњице.

02.11.2018.

Радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана за фармере у Никшићу

Радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана за фармере у Никшићу

Фармери из Никшића изразили су значајно интересовање да присуствују данашњој едукативној радионици на тему унапређења квалитета сировог млијека, које спроводи Министарство пољопривреде и руралног развоја.

31.10.2018.

Са фармерима о унапређењу квалитета млијека сјутра у Технополису, у Никшићу

Обука фармера с циљем подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на фармама наставља се у четвртак, 1. новембра у Никшићу.

11.10.2018.

Фармери из Улциња присуствовали обуци на тему унапређења квалитета млијека

Фармери из Улциња присуствовали обуци на тему унапређења квалитета млијека

Веома добар хемијски квалитет сировог млијека које се производи у Црној Гори потребно је надоградити и испуњавањем прописаних хигијенских параметара који се односе на број микроорганизама и соматских ћелија у млијеку, како би црногорски произвођачи постали конкуретнији и остваривали веће приходе на газдинствима.