Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

07.11.2018.

Фармери из Петњице и Рожаја на едукативној радионици о унапређењу квалитета млијека

Фармери из Петњице и Рожаја на едукативној радионици о унапређењу квалитета млијека Едукативна радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана је данас за пољопривредне произвођаче из Рожаја и Петњице.

02.11.2018.

Радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана за фармере у Никшићу

Радионица на тему унапређења квалитета сировог млијека одржана за фармере у Никшићу

Фармери из Никшића изразили су значајно интересовање да присуствују данашњој едукативној радионици на тему унапређења квалитета сировог млијека, које спроводи Министарство пољопривреде и руралног развоја.

31.10.2018.

Са фармерима о унапређењу квалитета млијека сјутра у Технополису, у Никшићу

Обука фармера с циљем подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на фармама наставља се у четвртак, 1. новембра у Никшићу.

11.10.2018.

Фармери из Улциња присуствовали обуци на тему унапређења квалитета млијека

Фармери из Улциња присуствовали обуци на тему унапређења квалитета млијека

Веома добар хемијски квалитет сировог млијека које се производи у Црној Гори потребно је надоградити и испуњавањем прописаних хигијенских параметара који се односе на број микроорганизама и соматских ћелија у млијеку, како би црногорски произвођачи постали конкуретнији и остваривали веће приходе на газдинствима.

10.10.2018.

Обука фармера у циљу унапређења квалитета сировог млијека у четвртак у Владимиру, Улцињ

У оквиру новог циклуса обука за пољопривредне произвођаче широм Црне Горе, у циљу едукације и подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на својим газдинствима, радионица ће у четвртак, 11. октобра, бити одржана у Улцињу.

08.10.2018.

Радионицом на Жабљаку почео нови циклус обуке фармера на тему унапређења квалитета сировог млијека

Радионицом на Жабљаку почео нови циклус обуке фармера на тему унапређења квалитета сировог млијека

Министарство пољопривреде и руралног развоја организовало је данас на Жабљаку обуку за фармере са овог подручја, с циљем едукације о потребним хигијенским критеријумима и поступцима приликом муже и чувања млијека. Ово је прва у низу радионица које ће Министарство организовати за пољопривредне произвођаче широм Црне Горе, у циљу подизања свијести о важности унапређења квалитета сировог млијека које производе на својим газдинствима.

28.02.2018.

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2018. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2018. години наставља подршку сточарској производњи кроз мјере које се односе на директну подршку по грлу (премије за краве и приплодне јунице), одрживо коришћење планинских пашњака (издиг стоке на катуне), затим тов јунади, као и премије за стеоне јунице у чистој раси.

11.07.2017.

Одржана ТАИЕX радионица на тему “Хигијенски захтјеви за третирање сировог млијека”

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије, организовало је радионицу на тему „Хигијенски захтјеви за третирање сировог млијека“.

04.05.2017.

Продужен рок за подношење захтјева за премије у сточарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја продужило је до 10. маја рок за подношење захтјева за остваривање премија у сточарској производњи, због већег броја заинтересованих пољопривредних произвођача који испуњавају услове за остваривање овог права.

25.04.2017.

Уз подршку Министарства пољопривреде козари набавили висококвалитетне приплодне јарчеве

Уз подршку Министарства пољопривреде козари набавили висококвалитетне приплодне јарчеве

Пољопривредни произвођачи из више црногорских општина који се баве козарством преузели су јуче висококвалитетне приплодне јарчеве које су набавили уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја. Расподјела је обављена на фарми у Жупи, у Никшићу.