Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Радионица за фармере на тему подизања квалитета млијека и прераде на газдинству

Датум објаве: 04.03.2019 15:12 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Одјељење за савјетодавне послове у области сточарства Министарства пољопривреде и руралног развоја организоваће у уторак, 5. марта, радионицу за пољопривредне произвођаче са територије Берана, Андријевице, Плава и Гусиња на теме “Прерада млијека на газдинству” и “Хигијена млијека и поступци након муже”.

Циљ радионице је упознавање фармера са потребом да даље унапређују квалитет сировог млијека које производе, не само због потребе усклађивања са ЕУ критеријумима, већ и са циљем постизања веће конкуретности на тржишту. Том приликом произвођачи ће бити додатно информисани о мјерама подршке Агробуџета за 2019. за унапређење квалитета млијека и прераду на породичним газдинствима која им доноси већу додату вриједност и могућност боље тржишне позиције кроз пласман висококвалитетних И безбједних производа.

Радионица за пољопривредне произвођаче са подручја општина Беране и Андрјевица одржаће се у термину 9.30х - 11.30х, у сали Општине Беране. За пољопривредне произвођаче са подручја општина Плав и Гусиње одржаће се у термину од 12.00х - 14.00х, у Плаву, у сали Дома културе.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја